2 Kasım 2019 Cumartesi

Nasıl Bağımsız Denetçi Oldum? - KGK Bağımsız Denetçilik Sınavı Hakkında


2018 yılı Kasım ayında Kamu Gözetimi Kurumu tarafından yapılan sınavda başarılı olup denetçi olmak için gerekli belgeleri sağladıktan sonra “Bağımsız Denetçi” ünvanını aldım. Sizlerle daha önce nasıl Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olduğumu anlattığım videomu paylaştığımda bu konuda yazdığım içeriğin yüksek okunma sayısından bahsetmiştim. Henüz 1 yıl bile olmadan hem blog’umda hem de Medium’da benzer bir okunma trendi yakalayan ve bana yine sıklıkla soru gelen bağımsız denetçilik hakkında bir video içerik hazırlamanın bu yolculukla ilgili detayları merak edip biraz da motive olmaya ihtiyacı olanlara faydalı olacağını düşündüm. Bu yolculuğa çıkarken çevremde KGK sınavlarına giren arkadaşlarım olmadığı gibi internetteki forumlarda da bu yetkilendirme sınavı ile ilgili güncel paylaşımlar çok kısıtlıydı. Bu eksikliği çekmiş biri olarak umarım bu video size ve yine sizin paylaşımlarınız sayesinde ilgili diğer kişilere ulaşır ve onlara fayda sağlar.

Önce kendi hikayemle başlayayım… 2010 yılında SMMM ruhsatını aldığım dönemde PwC adlı çok uluslu bağımsız denetim kuruluşunda vergi departmanında çalışıyordum. Ardından General Motors Türkiye’de çalıştım ve 2013 yılından beri de Philip Morris’te görev yapmaktayım. Çok uluslu firmalarda çalışanların iyi bildiği bir süreç vardır; yıllık performans değerlendirme süreçleri ve bu süreçlerde çalışanlara verilen gelişim hedefleri. 2018 yılında teknik konularda kendimi geliştirme hedefim doğrultusunda yaptığım araştırmalar sonucunda KGK Bağımsız Denetçilik sınavını gözüme kestirdim. 2018 yılı Mart ayıydı, transfer fiyatlandırması raporu, ilişkili taraf işlemleri gibi konularla boğuştuğum, hafta sonlarım da bile ailemden uzak kalıp ofiste çalışmak durumunda kaldığım yoğun bir dönem geçiriyordum. Finans alanında nasıl gelişim sağlarım derken KGK websitesine girip yetkilendirme için şartları sağlayıp sağlamadığımı araştırırken duyurularda Mayıs sınavı için başvuruların o hafta sona ereceğini gördüm. Zaten yoğun bir tempoda çalıştığım, nisan sonu gibi transfer fiyatlandırması ile ilgili çalışmalarımın kurumlar vergisi beyannamesinin verilmesiyle biraz hafifleyeceğini öngördüğüm bu dönemde sınava kaydolmaya karar verdim. Her bir sınav için giriş ücreti 150 TL’idi, üç sınav için 450TL’lik ücreti KGK websitesi üzerinden ödeyip hemen sınav tarihi için Ankara’ya sabah ilk uçak ile gidip öğleden sonra dönecek şekilde uçak biletlerimi satın aldım.

Yeri gelmişken sınav tarihi ve yeri hakkında bilgi vereyim: KGK Bağımsız Denetçilik Sınavları yılda iki kez, genellikle Mayıs ve Kasım aylarında İstanbul ve İzmir’de düzenleniyor.

Sınav giriş ücreti ve uçak biletleri hazırdı ancak sınavda başarılı olmam durumunda Bağımsız Denetçi ünvanını almaya hak kazanma ile ilgili şartları sağlayıp sağlamadığım konusunda kafam biraz karışıktı. Kafamı karıştıran konu “Uygulamalı Mesleki Eğitim” ile ilgili şarttı. Maddede denetçi olmak isteyenlerin en az 3 yıl süreyle, finansal tablo denetimi dahil olmak üzere mesleki konularda denetçi yanında ya da denetim kuruluşunda uygulamalı eğitim almalarının şart olduğu belirtilmiştir. PwC’de kağıt üzerinde tam 3 yılı doldurmamıştım ama yine de belgeyi alabilmemi sağlayan bir istisna vardı. Bu istisna en az on beş yıllık mesleki tecrübeye sahip olanların uygulamalı mesleki eğitim şartı aranmaksızın bağımsız denetçi olabilecekleri hükmüydü.

Buna göre;

3568 Kanun hükümlerine göre fiilen staj yapmak suretiyle meslek mensubu olunmuş ise mesleki tecrübe süresinin hesabında başlangıç tarihi olarak staja fiilen başlama tarihi esas alınır.

3568 sayılı Kanunun 6’ncı maddesinin ikinci fıkrasında düzenlenen stajdan sayılan hizmetlerde geçen sürelerin stajdan saydırılması suretiyle meslek mensubu olunmuş ise mesleki tecrübe süresinin hesabında başlangıç tarihi olarak stajdan sayılan hizmete başlama tarihi esas alınır.

Staj başlama tarihinden itibaren 3568 sayılı Kanun kapsamındaki mesleki faaliyetlerde geçirilen süreler 15 yıllık sürenin hesabında dikkate alınır.

15 yıllık sürenin hesabında kamu kurum ve kuruluşlarında geçirilen süreler hariç olmak üzere, bir yıldan fazla süreyle bu faaliyetlere ara verilmesi durumunda ara verilen fazla süreler dikkate alınmaz.

15 yıllık sürenin hesabında 4 yılı aşmamak üzere yukarıda saydığımız bölümlerdeki lisans ve lisansüstü eğitimde geçen süreler mesleki tecrübe süresine ilave edilir.

Kurumu aradım, durumumu ve tecrübelerimi paylaştım, telefondaki görevli son derece iyi niyetli ve yardımcı bir şekilde nihai kararın tevsik edici belgelerin iletilmesi ile verileceğini ancak bahsettiğim şartlarla 15 yıllık mesleki tecrübeyi 2018 yılında tamamlayacağım için sınavda başarılı olmam şartı ile bağımsız denetçi olabileceğimi söyledi. Bunu duyunca kafam da rahatladı ve hedefe konsantre olmaya başladım. Hemen merak edenler için açıklayayım, 15 yıllık iş tecrübem yoktu, ancak 15 yıllık mesleki tecrübenin hesabında lisans ve yüksek lisansta geçen süreler de dikkate alındığı için bu süreyi doldurabiliyordum.

Demek ki neymiş? Sınava, başvuru süresi içerisinde müracaat eden ve sınav ücretini yine başvuru esnasında kredi kartından on-line olarak ödeyen kişiler girebilirmiş. Ancak Bağımsız Denetçi Belgesi için sadece sınavı kazanmak yeterli değilmiş. Ayrıca adayların diğer şartları da taşımaları gerekirmiş. Bu şartları bulup okuyabilirsiniz uzun uzadıya ilgili maddeyi (Bağımsız Denetim Yönetmeliği 14. Madde) paylaşmak yerine bu maddedeki en önemli unsurları şöyle özetleyebilirim:

Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olanlar veya diğer öğretim dallarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin 4 konudan Yeminli Mali Müşavirlerin de 3 konudan sınava girmesi, bağımsız denetçi olabilmeleri için yeterlidir. Eğer Sermaye piyasası, bankacılık, sigortacılık ve özel emeklilik alanlarında denetim faaliyetinde bulunmayacaksanız bu sınava girmenize gerek olmadığından sınav sayıları SMMM’ler için 3e, YMM’ler için 2 ye iner. Muhasebe Standartları, Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim ile Denetim bir SMMM’nin bağımsız denetçi olması için geçmesi gereken sınavlardır. YMM’lerin ise Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim sınavına da girmesine gerek yoktur.

Hikayemle devam edecek olursam, Mart ayında sınavlara kaydımı oldum ve çalışmaya başladım. İşim şehir dışında olduğu için her gün yaklaşık 2 saatim yolda geçiyor. Bu süreyi bilgisayarıma indirdiğim muhasebe standartları ve denetim standartları ile kurumsal yönetim ilkeleri ile ilgili ders notlarını okuyarak geçirdim. Bir de Deha Yayınları’nın soru bankasını sipariş ettim. Akşamları ve hafta sonları fırsat buldukça soru çözdüm. Çıkmış sorularla Deha Yayınlarının kitabını karşılaştırdığımda aslında Deha’nın soru tipinin çok da sınava uygun olmadığını fark ettim ama ne kadar çok soru çözersem o kadar gelişirim diye bu kitaptan da çalışmaya devam ettim. Özellikle son iki haftayı sırf eski soruları çözmekle geçirdim. O dönem şirket aktivitesi olarak Bodrum’a Titanic Otel’e gitmiştik, ben toplantı aralarında ve tüm boş vakitlerimde soru çözmeye çalışıyordum çünkü gündelik hayatımda kullanmadığım pek çok bilgiden sınavda soru çıkacağının farkındaydım.

Zaten yaklaşık 2 aylık bir hazırlık sürecim vardı ve yoğum tempoda çalıştığım için bu süre hızlıca aktı, sınav tarihi geldi çattı. Soğuk bir Mayıs sabahı, İzmir’den Ankara’ya ilk uçakla yolculuk yaptım. Ankara’da alandan inip sınavın yapılacağı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Eğitim tesislerine ulaştım. Sınavı bekleyen herkes kapılar açılmadığı için tesislerin karşısındaki cafe’de bekliyordu. Ben de hem karnımı doyurdum, hem de son tekrarlarımı yaparken insanları gözlemledim. Pek çok kişinin kursa gittiğini ellerindeki ders notlarından gördüm. Açıkçası kursa ayıracak zamanım olmadığı için hiç kursa gitmeyi düşünmemiştim ama o an psikolojik olarak acaba bu bir dezavantaj mı diye düşünmedim değil. Ancak bugün sizlere şunu çok daha net söyleyebiliyorum: bu sınavlar için kursa vakit ve para harcamanıza hiç gerek yok.

Sınava girdiğimde ilk fark ettiğim şey, evde soru çözmekle sınavda soru çözmek çok farklıydı. Soruların zorluğundan, bir başka deyişle yeterince konulara hakim olmadığımdan sorular üzerinde çok fazla düşünmem gerekiyordu ve bu bana zaman kaybettiriyordu. Üç dersin de sınavını tamamlayıp çıktığımda bir kez daha sınav için Ankara’ya geleceğimin farkındaydım ama bu sınav sürecinden de almış olmam gereken dersleri almıştım.

Peki ilk sınavlara girdikten sonra neyi fark ettim? Öncelikle bu sınava sadece geçmiş yıl sorularından hazırlanarak başarılı olmayı hayal etmeyin, bu stratejiyle hayalden öteye gidemezsiniz. Örneğin, Muhasebe Standartları’nda ilk 10 soru içerisinde 3 soru BOBİ FRS ile ilgiliydi, BOBİ FRS 2018 yılından itibaren uygulanmaya başlayacağı için bu konuda daha önce hiç soru gelmemişti. Buna benzer standartlardaki güncellemelerden gelen sorular hem Denetim hem de Muhasebe Standartlarında oldukça fazlaydı.

İkinci olarak Sınava aynı gün gelmek için gece yarısı denebilecek bir saatte kalkmak böyle bir sınava yorgun girmeme sebep olmuştu. Eğer şehir dışından gelip sınava girecekseniz ve artık 20’li yaşlarınızda değilseniz bir gün önceden şehirde olmakta, o gece son tekrarlarınızı yaptıktan sonra uykunuzu iyi alıp sınava girmekte fayda var.

Son olarak, sınavdaki soruların metinleri oldukça uzun ve bu durum insana soruları okurken çok zaman kaybettiriyor. Evde soru çözerken hiç vakit tutmadığım için sınavda zamana karşı yarışmak son bölümde (Denetim) soruları tam anlamadan boş bırakmamak için hızlıca okuyup cevaplamama sebep oldu. İşte bu yüzden sınava hazırlanırken çözdüğünüz soruları mutlaka süre tutarak zamana karşı çözün ve hızlanmaya gayret edin.

Sınavdan iki hafta sonra sonuçlar KGK tarafından duyuruldu ve beklediğim gibi Muhasebe Standartları ve Denetim sınavlarında soruların yarısından fazlasını doğru yapsam da yeterli puanı tutturamamıştım. Ama güzel haber Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim dersinden gelmişti, 88 almıştım. Bu sayede bir sonraki sınavda başarılı olmak için derslerin birinden 60 diğerinden 62 almam yetecekti. (3 ders için ortalama 70 olması için toplam 210 puan gerekiyor, elde var 88, geriye 122 puan kalıyor, geçme notu 60, o halde 60 ve 62 yeterli).

Kasım sınavı için tecrübem ve umudum vardı. Farklı bir departman ve farklı bir ülke tecrübeleriyle yine dolu dolu geçen bir dönem geçirsem de Kasım’daki sınava bence doğru metodoloji ile çalıştım. Önce güncel standartları KGK websitesinden indirdim. Sonra bunların önemli bölümlerinden kendim için notları çıkardım. Standartları bilmeyenler için şunu söyleyebilirim, yabancı dilden çeviri olduğu için gündelik dilimizden uzak ve anlaması çok kolay değil. Ama bir kere bu yola girmiştim ve geri vites yapacak bir durumda değildim. Not alarak çalışmayı kendim için daha motive edici bir hale getirmek için ise güzel bir fikrim vardı: öyle notlar çıkaracaktım ki benden sonra da bu sınavlara girecek kişiler bu notları alıp sınavda başarılı olabilecekti. Motivasyonum kısaca şöyleydi: çıkardığım notları ebook haline getirip Google Play Kitaplar üzerinden herkesin kullanımına ücretsiz bir şekilde açacaktım. Bu fikir beni not çıkarırken ayrı bir heyecanlandırıyordu ve yer yer sıkıcı bir işi daha ulvi hale getiriyordu.

Sınava hazırlandığım dönemde vitesi artırmam gereken Eylül-Ekim aylarında iş sebebiyle 4 haftalığına Romanya’daydım. Burada bulunduğum dönemde döviz kurunun TL’ye göre oldukça yüksek olmasının da etkisiyle çok fazla gezilebilecek bir durum olmaması sebebiyle hafta sonları sık sık farklı Starbuck’s’lara (marka takıntım yok sadece gurbette bana daha güvenilir ve konforlu geldiği için burayı seçtim) kaçıp not çıkarmaya, sabahları erken kalkıp standart okumaya çalıştım. 

Ekim ortasından itibaren Türkiye’ye döndüğümde daha önce bahsettiğim iş için gidip geldiğim her gün iki saatlik yolculuğum esnasında serviste pdf dosyalarından standartları okuyup özet çıkarma işini tamamladım. Ardından yine çıkmış soruları çözmeye başladım. Bu kez hem zaman tuttum, hem de hata yaptığım her soruyla ilgili sınav sonrasında tekrar standarda gidip o bölümle ilgili yeniden not aldım. Böylece notlarımı daha geniş ve nitelikli bir hale de getirebiliyordum. Yeri geldi iş yerinden mesai servisi ile çıkıp çalıştım, yeri geldi arabamı servise götürdüğümde bekleme salonunda soru çözdüm. Hatta sınavdan önceki son Cuma evde çalışırım diye izin almama rağmen oğlumun da hafif bir hastalık durumu sebebiyle evden kaçıp annemde çalıştım.

11 Kasım’daki sınava Atatürk Anadolu Lisesi’nde girdim. Ankara’ya bir gün önceden gidip Tandoğan’da sakin bir otelde kaldım. Planladığım gibi son tekrarlarımı akşam yapıp makul bir saatte yattım. Ertesi sabah 10’da başlayan sınav için 9’da oradaydım. 

Sınıfa girip de sayfalarını kontrol etmemiz için sınav kitapçığını elime alıp yavaş yavaş sayfaları çevirirken bir yandan da sorulara göz ucuyla baktım ve çoğunun çalıştığım konulardan oluştuğunu görmek özgüvenimi tazelememe sebep oldu. Evde yaptığım testlerde denetim sorularını daha hızlı çözdüğümü görmem sebebiyle sınava önce denetimle başladım ve ardından daha çok vakit kalması için muhasebe standartları sorularına geçtim.

Yeri gelmişken sınavla ilgili sizlere iki tüyo daha vereyim:

Sınavlarda zamanı yetiştiremeyecek olan adaylar ek bir ders ücreti (örneğin Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim) daha yatırarak ekstra süreye sahip olabilirler.

40 sorudan oluşan sınavlarda her bir şıktan 8’er tane cevap var, yani 8 A, 8 B, 8 C, 8 D ve 8 E. Sınavın sonunda vaktiniz kalırsa bu kontrolü de yapabilirsiniz. Yanıtlarınızı kontrol ettikten sonra kalan zamanda bu şekilde de bir gözden geçirme yapabilirsiniz.

Sınavdan çıktığımda ilkinin aksine bu işin bu kez bittiğini biliyordum. Sınavdan sonraki üçüncü haftanın Cuma günü mesai bittikten sonra KGK websitesindeki duyuru ile açıklanan sonuçlarda başarılı olduğumu gördüm.

Sonuçların açıklanmasını takiben bağımsız denetçi olmak için gereken belgeleri KGK websitesinden yükleyip belge ücretini yatırdım ve Bağımsız Denetçi ünvanını aldım.

Peki bu sınavlara girmek ve sınavlar sonucunda başarılı olmak bana ne sağladı:

Her şeyden önce çalıştığım şirketin Finans departmanında görevliyim ve sınava dair konular bugünkü iş tanımımda direk olarak bulunmasa da ileride olabilir. Bu sınava hazırlanırken öğrendiklerim ve tazelediklerim yarın işime yarayacaktır. Bununla beraber bir şeyleri bildiğini söylemekle bildiğini belgelendirebilmek arasında fark vardır. Saygınlığı olan bir kurum tarafından yetkilendirilmek, bu farkı ortaya koymak açısından önemlidir. Ayrıca konulan hedeflere ulaşmak insana ayrı bir tatmin sağlar. Ben Mayıs ve Kasım ayından girdiğim bu sınavlar ve sınavlar öncesi yaptığım çalışmalarla hedefim olan teknik bilgimi geliştirme konusunda bir başarı elde etmiş olmanın hazzını da yaşıyorum. Çalıştığım şirket bir dönüşüm yaşıyor ve bizden beklenen özelliklerden biri de anlam yaratmak. Anlam yaratan kişilerin özelliklerine baktığımızda da profesyonel gelişimlerine yatırım yapan kişiler olduğunu görüyoruz. İşte bu noktada da hedefime ulaşmış olmak bir yandan da bu nitelikle örtüşüyor. Tüm bunlara ek olarak, şu an Google Play Kitaplar’da hem muhasebe standartları hem de denetim konusunda hazırladığım notlar bu konulara ilgili duyan herkesin erişimine  açık. İşte bu da bana manevi bir haz sağlıyor.

Dilerseniz “Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları Notları” ve “Sınav Kazandıran Denetim Notları” diye adlandırdığım kitaplarımı Google Play’den bu isimlerle ya da direk “Volkan Yorulmaz” diye aratarak bulabilirsiniz. Hatta bu kitapları okuduktan sonra GoodReads kullanıyorsanız buradan da kitaplarımı okuduğunuzu belirtebilir, yorumlarınızı diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

Google Play Kitaplar’dan kitaplarıma erişmek için:


İşte benim bağımsız denetçi olma hikayem böyle… Yeri gelmişken bu konuda beni arayarak mesaj atarak tebrik eden herkese bir kez de buradan teşekkürlerimi sunarım. Tabi ben de sevgili eşime ve oğluma teşekkürlerimi sunarım, sınava çalıştığım dönemde onları istemeden de olsa ihmal ettim. Neyse ki bu sürecin ve çabaların sonu mutlu bitti.

186 yorum:

  1. Abi emeğine sağlık, Senden ricam notların pdf. yada word. dosyalarını paylaşabilirmisin.. Nerden bulabilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bu başarınızdan dolayı3 sizi tebrik ediyorum. Bu sınava SMMM olarak hazırlanmaya çalışıyorum, internette araştırırken sizin hikayenizi gördüm ve bu bana daha farklı bir ilham3 verdi. Sizden ricam notlarınızı e mail olarak paylaşabilirseniz çok sevinirim. Hayatınız da başarılar

      Sil
    2. Desteğiniz için teşekkürler.

      ulastosundeu@gmail.com

      Sil
    3. Merhaba Volkan Bey,
      Notları mail olarak atabilir misiniz

      Sil
    4. Volkan bey notlarınızı paylaşabilir misiniz başarılarınızın devamını dilerim mail adresim ilknurfirat35@gmail.com

      Sil
  2. Merhaba volkan Bey Pdf dökümünü mail olarak iletebilirseniz mutlu olacağım teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Emeğinize sağlık Volkan bey mükemmel bir bilgilendirme olmuş. Rica etsem notları mailime gönderebilir misiniz? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Volkan Bey , süreçteki başarılarınız ve çabanız için tebrik ederim.Notlarınızı benimle de paylaşabilir misiniz (gulten_solmaz@hotmail.com) Not paylaşımınız için de çok teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  5. merhaba volkan bey başarılarınızdan dolayı tebrik ederim.bende sizlrden ders notlalarını rica ediyorum. aliengintoydemir@hotmail.com

    YanıtlaSil
  6. Volkan bey merhabalar. Sınav neticeniz için sizleri tebrik ederim. Doğrusu ben de mevcut ise dokümanlarımızın erd ya da pdf uzantılı örneklerini istirham ederim.selamlar. mail adresim :cenkcelalbatur@hotmil.com

    YanıtlaSil
  7. Bu içerik altına mesaj atıp mail adresini bırakan herkese 24 saat içinde notlarımı gönderdim, yazacak olanlara da göndermeye devam edeceğim.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar volkan bey emeğinize sağlık rica etsem email olarak yollarmısınız. yusuf7201@gmail.com

      Sil
    2. Merhabalar volkan bey emeğinize sağlık rica etsem email olarak yollarmısınız. yusuf7201@gmail.com

      Sil
    3. Merhabalar volkan bey emeğinize sağlık rica etsem email olarak yollarmısınız. yusuf7201@gmail.com

      Sil
  8. Ben de sınava hazırlandığınız her iki notu rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim emeğinize sağlık bilgenurunn@gmail.com

    YanıtlaSil
  9. Volkan Bey bize vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum çok duru ve can alıcı bir şekilde bize yardımcı oldunuz inanın.ebrutdemir@gmail.com adresime pdf formatında yollarsanız çok memnun olurum.Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Ebru Hanım,

    Mail adresinize ilettim. Başarılar dilerim!

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,
    Emeğinize sağlık, notlarınızı pdf formatında; aarkac@gmail.com adresime iletebilirseniz sevinirim.
    Başarılar dileğiyle,

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,

    Notlarımı mail adresinize pdf formatında ilettim.

    Başarılar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. durbinsadullah@gmail.com.tr bana da gönderebilir msinz

      Sil
  13. Merhaba iyi Sabahlar Volkan Bey Bagımsız denetçilik sınavına hazırlamayı düşünüyorum KGK sitesinden konulara bakıyorum finansal muhasebe, maliyet muhasebesi ve yönetim muhasebesi ve Bir bölümde de hukuktan var ama çıkmış sınav sorularına bakıyorum bu saydığım 2 ders yok tam olarak hangi konular var ve siz çalıştıgınız notları benim ile paylaşabilir misiniz

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, notlarımı gönderebileceğim mail adresinizi paylaşırsanız hemen iletebilirim. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba başarılarınızın devamını dilerim, ben de notlarınızı talep ediyorum. Şimdi den teşekkürler.

    htiskaya@hotmail.com

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,

    Notlarımı belirttiğiniz mail adresinize ilettim.

    Başarılar dilerim.

    Volkan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Volkan Bey öncelikle emeğinize sağlık, başarılarınız devamını dilerim. Ben sizden Muhasebe standardları notlarıni semraakca@zendenetim.com.tr adresine rica edebilir miyim? Şimdiden çok teşekkür ederim🙏🤲☘

      Sil
    2. Volkan bey rica etsem gönderir misiniz denetim notlarinizi
      nilguney91@gmail.com

      Sil
  18. Merhaba Semra Hanım,

    Notlarımı mailinize ilettim.

    Başarılar,

    Volkan

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar Volkan Bey,
    Rica etsem bana da notlarınızj gönderir misiniz şuan sınava çalışma aşamasındayım yardımcı olacaktır bana da ���� (behicann.capkin@hotmail.com)

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar,

    Notlarımı mail adresinize gönderdim. Umarım işinize yarar ve başarılı olursunuz.

    Selamlar,

    YanıtlaSil
  21. merhaba
    notlarınızı mail rica ediyoum. Başarılarınızın devamını diliyorum.
    zenbilsmmm@hotmail.com

    YanıtlaSil
  22. Merhaba,

    Notlarımı mail adresinize gönderdim.

    Başarılar dilerim.

    Volkan

    YanıtlaSil
  23. merhaba

    notlarınızı mail rica ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.

    sedaefe499@gmail.com

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,

    Notlarımı mailinize gönderdim.

    Başarılar!

    YanıtlaSil
  25. Volkan bey merhabalar,
    Bağımsız denetçilik için ders notlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  26. Mail adresim erhandemirtass83@hotmail.com

    YanıtlaSil
  27. Erhan Bey,

    Notlarımı mailinize ilettim.

    Başarılar!

    YanıtlaSil
  28. Mrb, Volkan Bey, Youtube da ki videonuzu ilgiyle izledim. Elinize emeğinize sağlık. Rica etsem notları gönderebilir misiniz? Teşekkürler
    s.ozdeli@gmail.com

    YanıtlaSil
  29. Selçuk Bey,

    Notlarımı mailinize gönderdim.

    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  30. Volkan bey selamlar, emeğinize sağlık. Mümkünse bağımsız denetcilik notlarınizi bende rica edeceğim, şimdiden teşekkürler. Sinan.karaali@gmail.com

    YanıtlaSil
  31. Merhaba Sinan Bey,
    KGK sınavları için hazırladığım notlarımı mailinizde bulabilirsiniz.
    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  32. Volkan bey rica etsem notlarınızı banada yollaya bilir misiniz.

    erhansahiner66@gmail.com

    YanıtlaSil
  33. Merhaba Erhan Bey,

    Notlarımı mail adresinize gönderdim. Şimdiden başarılar dilerim.

    Selamlar,

    Volkan

    YanıtlaSil
  34. Volkan bey başarınızı okudum.Çok güzel bir paylaşım rica etsem notlarınızı banada yollaya bilir misiniz?
    ali88isik@gmail.com

    YanıtlaSil
  35. Merhaba Ali Bey,
    Notlarımı mailinze gönderdim.
    Başarılar dilerim.
    Selamlar.

    YanıtlaSil
  36. Merhaba Volkan Bey,

    Paylaşımınız için teşekkürler.

    PDF halini banada gönderebilir misiniz?

    melis.acar@outlook.com

    YanıtlaSil
  37. Merhaba Melis Hanım,
    Notlarımı mailinize ilettim.
    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  38. Volkan Bey Merhaba,
    Ben Yeminli Mali Müşavirlik sınavlarına hazırlanıyordum.Ancak bağımsız denetçilik sınavını aradan çıkartma kararı aldım..Araştırma yaparken sizinle müşerref olma fırsatı buldum. Sizden çok rica etsem ders notlarını PDF formatında bana gönderebilirmisiniz. h.dogan@vdd.com.tr
    mail adresim..çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  39. Merhaba Hakan Bey,

    Notlarımı mailinize ilettim. Hem YMM, hem de bağımsız denetim sınavlarında başarılar dilerim.

    Selamlar,

    Volkan

    YanıtlaSil
  40. Merhaba Volkan Bey,
    Paylaşımlar için teşekkürler.Rica etsem sinaniris@hotmail.com adresine notlarınızı paylaşabilir misiniz.

    YanıtlaSil
  41. Merhaba Sinan Bey,

    Notlarımı mailinize ilettim. Başarılar dilerim!

    YanıtlaSil
  42. Merhaba Volkan Bey,
    Faydalı bilgiler için teşekkürler
    Rica etsem notları bana da göndere bilirmisiniz
    dndrugur@gmail.com

    YanıtlaSil
  43. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  44. Sevgili Uğur Bey ve Nilgün Hanım,

    Notlarımı mail adreslerinize gönderdim. Umarım başarınızda katkım olur.

    Sevgiler,
    Volkan

    YanıtlaSil
  45. Mrb volkan bey gercekten cok faydali bir paylasim oldu benim açimdan mumkunse notlerinizi bana da mail atabilr misiniz bir de belgeyi aldiktan sonra ki sartllar konusunda kafamkaristi ben 2009 da mezun oldum 2014 yilinda staj başlattim 3 yil araliksiz bir smmm şirketinde staj yaptim 2018 yilinda smmm belgemi aldim sartlari sagliyor muyum acaba!

    YanıtlaSil
  46. Merhaba,

    Yaptığınız açıklamadan denetim firmasında tecrübenizin olmadığını anlıyorum. Bu sebeple 15 yıllık mesleki tecrübeyi tamamlamanız gerektiği ortaya çıkıyor. Önce sınava girip başarılı olduktan sonra sertifika için başvuru yapabilirsiniz.

    Selamlar,

    Not: Mail adresinizi de paylaşırsanız notlarımı iletirim.

    YanıtlaSil
  47. VOLKAN BEY ÖNCELİKLE TEBRİK EDERİM
    BANA DA DERS NOTLARINI GÖNDEREBİLİRSENİZ MUTLU OLURUM ŞİMDİDENTEŞEKKÜR EDERİM.
    hrnkekec3846@gmail.com

    YanıtlaSil
  48. Merhaba Harun Bey,
    Bağımsız denetim sınavları için hazırladığım notları ekte bulabilirsiniz.
    Şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  49. Merhaba Volkan Bey, bilgi paylaşımı için teşekkürler. Emeğinize sağlık.
    minecan.33@gmail.com

    YanıtlaSil
  50. Merhaba Mine Hanım,
    KGK sınavı için hazırlamış olduğum notlarımı ekte bulabilirsiniz.
    Şimdiden başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  51. Her soru aynı puan değerinde mi ? Volkan bey bu konudaki deneyiminizden ve notlarınızdan faydalanmak isteriz...Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  52. eminebulutmuhasebe@gmail.com

    YanıtlaSil
  53. Merhaba,
    KGK Bağımsız Denetim notlarımı mailinize gönderdim.
    Her soru aynı değerdedir. Buçuklu notlar yukarı yuvarlanır.
    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. snbaydar1993@gmail.com kgk bağımsız denetim ve muhasebe standartları PDF olarak mail atabilir misiniz, sınav süreciniz ilham veriyor, şimdiden teşekkürler..

      Sil
  54. Merhaba,
    Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
    KGK Bağımsız Denetim ve Muhasebe Standartları notlarımı pdf formatında mailinizde bulabilirsiniz.
    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  55. merhaba Volkan bey emeğiniz için teşekkür ederim. mümkünse notlarınızı metay1978@gmail.com adresine yollar mısınız

    YanıtlaSil
  56. Merhaba Mesut Bey,

    Notlarımı mailinize gönderdim. Umarım başarılı olursunuz.

    Selamlar,

    YanıtlaSil
  57. Merhaba,
    KGK Bağımsız Denetim sınavlarına yönelik notlarımı ekte bulabilirsiniz.
    İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  58. merhaba
    byhnilknur@gmail.com notlarınızı rica ediyorum. başarılar..

    YanıtlaSil
  59. Merhaba,
    Bağımsız denetim sınavı için hazırladığım notlarımı mailinize ilettim.
    İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  60. Merhaba Volkan bey,
    Daima başarılar diliyorum.
    Müsait bir zamanınızda notları pdf olarak ahmet@tepeymm.com mail adresine iletir misiniz?
    Şimdiden teşekkür ederim.

    Sağlıklı günler.

    YanıtlaSil
  61. Volkan bey merhaba,
    Bilgiler için teşekkürler.
    Notlarınızı mail olarak alabilirmiyim : leventkoyun@hotmail.com
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  62. Merhaba Ahmet Bey,
    KGK Bağımsız Denetim sınavları için hazırladığım notlarımı mailinizde bulabilirsiniz.
    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  63. Merhaba Levent Bey,

    KGK Bağımsız Denetim sınavları için hazırladığım notlarımı mail adresinize ilettim.

    Bol şans dilerim.

    YanıtlaSil
  64. Merhabalar öncelikle tebrikler ve paylaşım için teşekkürler bende notlarınızı rica ediyorum. cnn-as06373@hotmail.com

    YanıtlaSil
  65. Merhaba,

    Notlarımı paylaştım. Umarım faydanıza olur.

    Selamlar,
    VOLKAN

    YanıtlaSil
  66. Volkan Bey Merhaba, bende geçen yıl sayfasını okumuştum fakat daha SMMM yeterlilik sınavını vermemiştim bu sene sınavı verdim şimdi ki hedefim Bağımsız denetçilik sınavı rica etsem benimlede notlarınızı paylaşabilir misiniz teşekkürler (isaoozturk@gmail.com)

    YanıtlaSil
  67. Merhaba İsa Bey,

    Notlarımı mailinize ilettim.

    Başarılar dilerim.
    Volkan

    YanıtlaSil
  68. :) bir cümle yazmak zor gelmiş anlaşılan :)

    YanıtlaSil
  69. Birkaç kez yazdım yayımlanmadı üstat notlardan rica edecektim mümkünse.

    YanıtlaSil
  70. Merhaba,

    Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu, notları mailinize gönderdim.

    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  71. Herkese merhabalar,

    Dilerseniz notlara buradan da ulaşabilirsiniz. Kitaplara bırakacağınız güzel yorumlar ve yıldızlar için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları Notları:

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=hgZ7DwAAQBAJ&hl

    Sınav Kazandıran Denetim Notları:

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1?id=IAV7DwAAQBAJ&hl

    YanıtlaSil
  72. Merhaba Volkan Bey;
    Ders notlarınızı PDF formatında rica edebilir miyim?Çalışırken daha rahat çalışabilmek adına...Şimdiden çok teşekkür ederim Elinize emeğinize sağlık...koyunbabaozlem@gmail.com

    YanıtlaSil
  73. Merhaba Özlem Hanım,

    Notlarımı mailinize gönderdim. Başarılar dilerim.

    Volkan

    YanıtlaSil
  74. Üstat eline emeğine sağlık başarılarının devamını dilerim.
    ceviksmmm@gmail.com paylaşırsan sevinirim

    YanıtlaSil
  75. Merhaba,
    Bağımsız denetim sınavları için hazırladığım notları mailinizde bulabilirsiniz.
    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  76. Merhaba Volkan Bey,

    Öncelikle emekleriniz için teşekkürler, notlar paylaşmanız mümkün mü?

    omeryorubulut@gmail.com

    Saygılarımla,

    YanıtlaSil
  77. Merhaba, 
    KGK Bağımsız Denetim sınavları için hazırladığım notlarımı mail adresine gönderdim. Başarılar dilerim.
    Selamlar,

    YanıtlaSil
  78. mrhb.google playden indirdim. ancak pdf formatı gerekli .gonderirseniz sevinirim. çok teşekkürler meil: ueehma@gmail.com

    YanıtlaSil
  79. Merhaba,
    Notlarımı mail olarak pdf formatında gönderdim.
    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  80. Volkan bey emeğinize sağlık. Notlarınızı pdf formatında benimle de paylaşabilir misiniz? mail adresim: yagmursennnn@gmail.com

    YanıtlaSil
  81. Merhaba,
    Notlarımı mailinizde bulabilirsiniz.
    Selamlar,
    Volkan

    YanıtlaSil
  82. Merhaba Volkan Bey,
    Çok faydalı bir iş çıkartmışsınız. Sizi tebrik ediyorum. Ben 2020/Kasım sınavına hazırlanıyorum. Notları benimle de paylaşmanızı rica ediyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
    Mail adresim: turgayinan@hotmail.com.tr

    YanıtlaSil
  83. Merhaba Turgay Bey,
    Notlarımı mailinize gönderdim. Başarılar dilerim.
    Selamlar,

    YanıtlaSil
  84. volkan bey başarı hikayenizi okudum ve sizi gerçekten canı gönülden tebrik ederim. çıkarmış olduğunuz ders notlarınızı uygun görürseniz benimlede paylaşmanızı rica ederim. mail adresim polatmuhasebe35@gmail.com şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  85. Merhabalar,
    KGK sınavları için hazırladığım notlarımı mailinize gönderdim.
    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  86. Merhabalar onderridvan07@gmail.com adresine de gönderebilir misiniz? Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  87. Merhaba Volkan Bey,
    Notlarınızı, rica etsem "gozenmurat@outlook.com" mail adresime gönderebilir misiniz?
    Şimdiden çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  88. Volkan Bey merhaba

    Notlarınız ''metekoremezli@gmail.com'' adresine mail atabilir misiniz?

    Şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  89. Merhabalar

    onderridvan07@gmail.com
    gozenmurat@outlook.com
    metekoremezli@gmail.com

    Mail adreslerinize notlarımı gönderdim.

    Başarılar dilerim.

    Selamlar,

    YanıtlaSil
  90. Merhaba Volkan Bey,
    Öncelikle tebrik ediyorum sizi.
    tpr2001@hotmail.com adresine rica etsem pdf notlarını mail atarmısınız lütfen.

    YanıtlaSil
  91. Merhaba tpr2001@hotmail.com,

    Mail adresinize kitaplarımı indirebileceğiniz linkleri gönderdim.

    Başarılar dilerim.
    Volkan

    YanıtlaSil
  92. Eğer çalışırken altını çizmeyi, sayfanın yanına notlar almayı seviyorsanız, aşağıdaki linkten kitapları pdf formatında da ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

    -Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları Notları
    https://www.file-upload.com/0mmirafnxrdt

    -Sınav Kazandıran Denetim Notları
    https://www.file-upload.com/al16jjnyjsjx

    Volkan YORULMAZ

    YanıtlaSil
  93. selamlar,
    Sınavı kazandıran Denetim Notlarını ahmetkilic081@gmail.com adresine pdf veya word halini ulaştırabilir misiniz.

    teşekkürler.
    Ahmet KILIÇ

    YanıtlaSil
  94. Merhaba Volkan Bey,
    Linkten notlara ulaşamadım.rica etsem nazifkorkmaz@yahoo.com mailime notlarınızı gönderebilir misiniz. Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  95. Merhaba Nazif Bey,

    İlginiz için çok teşekkür ederim. Sınav kazandıran notlarıma aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

    Bağımsız Denetim Notları

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1?id=IAV7DwAAQBAJ&hl

    Muhasebe Standartları Notları

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=hgZ7DwAAQBAJ

    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  96. Merhaba Nazif Bey,

    Notlarımı ayrıca mailinize de gönderdim.
     
    Şimdiden başarılar dilerim.

    Selamlar.

    YanıtlaSil
  97. Merhaba Nazif Bey,
    Paylaştığınız linkten notlara ulaşamadım. Rica etsem aybikezeynepaybikezeynep@gmail.com mailime gönderebilirmisiniz. Şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  98. Merhaba Aybike Zeynep Hanım,

    Sınav kazandıran notlarıma aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

    Bağımsız Denetim Notları

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1?id=IAV7DwAAQBAJ&hl

    Muhasebe Standartları Notları

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=hgZ7DwAAQBAJ

    Başarılar ve iyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  99. Merhaba volkan bey. Ders notlarınızı paylaşabilir misiniz?
    irfanbeklemis@gmail.com

    YanıtlaSil
  100. Merhaba volkan bey. Ders notlarınızı paylaşabilir misiniz?
    irfanbeklemis@gmail.com

    YanıtlaSil
  101. Merhaba İrfan Bey,

    KGK Bağımsız Denetim Sınavlarında öncelikle başarılar dilerim. Notlarımı çalışırsanız başarılı olacağınızı düşünüyorum.

    Notların güncel haline Google Play Kitaplardan ulaşabilirsiniz.
    Bağımsız Denetim Notları 2020 Güncelleme
    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1?id=IAV7DwAAQBAJ&hl=tr

    KGK SMMM Muhasebe Standartları Notları 2020
    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=hgZ7DwAAQBAJ&hl=tr

    Başarılar dilerim,
    Volkan

    YanıtlaSil
  102. Merhaba,
    Bağımsız Denetim Sınavları için hazırladığım notlarımı mail adresinize gönderdim.
    Google Play Kitaplar'da kitabıma puan vererek katkıda bulunabilirsiniz. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  103. İlknur Hanım,

    Çok teşekkür ederim, sizlere de sınavlarda başarılar dilerim.

    Dilerseniz notlara buradan ulaşabilirsiniz.

    Notların güncel haline Google Play Kitaplardan ulaşabilirsiniz.
    Bağımsız Denetim Notları 2020 Güncelleme

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1?id=IAV7DwAAQBAJ&hl=tr

    Muhasebe Standartları Notları 2020 Güncelleme

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=hgZ7DwAAQBAJ&hl=tr

    Saygılarımla,
    Volkan

    YanıtlaSil
  104. Merhaba Volkan bey öncelikle sizi tebrik ederim.. Verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim. Varsa notlarını bende rica ederim. Mail adresim; ebrukalem0380@gmail.com şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  105. Merhaba Ebru Hanım,

    Dilerseniz “Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları Notları” ve “Sınav Kazandıran Denetim Notları” diye adlandırdığım kitaplarımı Google Play’den bu isimlerle ya da direk “Volkan Yorulmaz” diye aratarak bulabilirsiniz. Hatta bu kitapları okuduktan sonra GoodReads kullanıyorsanız buradan da kitaplarımı okuduğunuzu belirtebilir, yorumlarınızı diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

    Google Play Kitaplar’dan kitaplarıma erişmek için:

    https://play.google.com/store/search?q=volkan%20yorulmaz&c=books


    Şimdiden başarılar dilerim!

    YanıtlaSil
  106. Çok teşekkür ederim Volkan bey.. Sağlıcakla kalın..

    YanıtlaSil
  107. Volkan Bey merhaba,

    Bende KGK Bağımsız denetçi sınavına hazırlık sürecime sizin notlarınız ile başlamak istiyorum. Değerli notlarınızı rica ederim. Teşekkürler.
    email:mustafakizar4@gmail.com

    YanıtlaSil
  108. Mustafa Bey,

    Kesinlikle doğru yerden başlıyorsunuz. Blog'daki, youtube'daki ve Google Play'deki yorumlarda da göreceğiniz üzere, hazırladığım ders notları başarıya giden yolda çok iyi bir araç niteliğinde.

    Siz de bu araca zahmetsizce ulaşabilirsiniz.

    Dilerseniz “Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları Notları” ve “Sınav Kazandıran Denetim Notları” diye adlandırdığım kitaplarımı Google Play’den bu isimlerle ya da direk “Volkan Yorulmaz” diye aratarak bulabilirsiniz. Hatta bu kitapları okuduktan sonra GoodReads kullanıyorsanız buradan da kitaplarımı okuduğunuzu belirtebilir, yorumlarınızı diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

    Google Play Kitaplar’dan kitaplarıma erişmek için:

    https://play.google.com/store/search?q=volkan%20yorulmaz&c=books

    Başarı hikayenizi en kısa sürede paylaşmanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
  109. Merhaba Vollan bey öncelikle tebrikler başarmak isteyen için bahane yoktur kısıtli zamanda ve iş yoğunluğunda basarili olmuşsunuz. Rica etsem bana da notlarınızı atabilir misiniz mail adresim : evrim7515@gmail.com

    YanıtlaSil
  110. Merhaba Volkan Bey, öncelikle başarınızdan dolayı tebrik ederim. Notlarınızı rica etsem mail olarak gönderebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
    abidinogluaysegul@gmail.com

    YanıtlaSil
  111. Merhabalar Evrim Arslan ve Ayşegül Abidinoğlu,

    Blog'daki, youtube'daki ve Google Play'deki yorumlarda da göreceğiniz üzere, hazırladığım ders notları başarıya giden yolda umarım ki sizin de yardımcınız olacaktır.

    Dilerseniz “Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları Notları” ve “Sınav Kazandıran Denetim Notları” diye adlandırdığım kitaplarımı Google Play’den bu isimlerle ya da direk “Volkan Yorulmaz” diye aratarak bulabilirsiniz. Hatta bu kitapları okuduktan sonra GoodReads kullanıyorsanız buradan da kitaplarımı okuduğunuzu belirtebilir, yorumlarınızı diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

    Google Play Kitaplar’dan kitaplarıma erişmek için:

    https://play.google.com/store/search?q=volkan%20yorulmaz&c=books

    Başarı hikayenizi en kısa sürede paylaşmanız dileğiyle.

    Sevgiler,
    Volkan

    YanıtlaSil
  112. Merhaba Volkan bey başarılarınızdan dolayı tebrik ederim .Rica etsem notlarınızı paylaşabilir misiniz.
    gonca_kaya_06@hotmail.com

    YanıtlaSil
  113. Emeğinize sağlık Volkan bey mükemmel bir bilgilendirme olmuş. Rica etsem notları mailime gönderebilir misiniz? Teşekkürler.
    mdurmusdenetimtakip@hotmail.com

    YanıtlaSil
  114. Öncelikle tebrik ediyorum. Allah başarınızı daim eylesin. Mümkünse notları rica ediyorum. kutay_karabulut@hotmail.com

    YanıtlaSil
  115. Merhaba,

    Öncelikle nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim, sizlere de sınavlarda başarılar dilerim.

    Dilerseniz notların güncel haline Google Play Kitaplardan ulaşabilirsiniz.

    Bağımsız Denetim Notları 2020 Güncelleme

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1?id=IAV7DwAAQBAJ&hl=tr

    Muhasebe Standartları Notları 2020 Güncelleme

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=hgZ7DwAAQBAJ&hl=tr

    Saygılarımla,
    Volkan

    YanıtlaSil
  116. Selamlar,

    Sözlerime size de sınavlarda başarılar dileyerek başlamak isterim. Bununla beraber güzel sözleriniz için de çok teşekkür ederim

    Dilerseniz notlara Google Play Kitaplar'dan ulaşabilirsiniz.

    Bağımsız Denetim Notları 2020 Güncelleme

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1?id=IAV7DwAAQBAJ&hl=tr

    Muhasebe Standartları Notları 2020 Güncelleme

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=hgZ7DwAAQBAJ&hl=tr

    Güzel haberlerinizi almak dileğiyle.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  117. merhaba.öncellikle yazınızı okudum ve başarılarınız daim olsun .belirtmiş oldugunuz notları muhasebe0726@hotmail.com adresınede gonderebılırmısınız

    YanıtlaSil
  118. İlginiz için çok teşekkür ederim.

    Dilerseniz “Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları Notları” ve “Sınav Kazandıran Denetim Notları” diye adlandırdığım kitaplarımı Google Play’den bu isimlerle ya da direk “Volkan Yorulmaz” diye aratarak bulabilirsiniz. Hatta bu kitapları okuduktan sonra GoodReads kullanıyorsanız buradan da kitaplarımı okuduğunuzu belirtebilir, yorumlarınızı diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

    Google Play Kitaplar’dan kitaplarıma erişmek için:

    https://play.google.com/store/search?q=volkan%20yorulmaz&c=books

    YanıtlaSil
  119. İBRAHİM ÇEVEN3 Ocak 2021 23:04

    Merhaba, tebrik ediyorum gerçekten azimli ve gayretli bir çalışma sonucunda başarılı olmuşsunuz, sınav tecrübelerinizden gerçekten çok istifade ettim. mail adresime notlarınızı mail atarsanız sevinirim.
    cevenmuhasebe@gmail.com

    YanıtlaSil
  120. Merhaba İbrahim Bey,

    Eminim ki siz de bu sınava notlarımdan faydalanarak çalışırsanız başarılı olursunuz.

    Şimdiden yolunuz açık olsun.

    Notlarımı aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz:

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=hgZ7DwAAQBAJ

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1?id=IAV7DwAAQBAJ

    YanıtlaSil
  121. Üstadım tebrik ediyorum inşallah hayatınıza daha farklı başarı hikayeleri eklersiniz.
    çok güzel bir yazı idi açıkçası etkilenmemek elde değil
    ben mali müşavirim adım fırat akbulut acizane bana da notları gönderirseniz çok memnun olurum.
    meail adresim .: smmm.fakbulut@gmail.com

    YanıtlaSil
  122. Merhaba Fırat Bey,

    Nazik yorumunuz için çok teşekkür ederim. Notlarımı edinerek bu sınavlarda başarılı olacağınıza inancım tam!

    Buyurun:

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=hgZ7DwAAQBAJ

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1?id=IAV7DwAAQBAJ

    YanıtlaSil
  123. Öncelikle tebrik ediyorum. Mümkünse notlarınızı pdf şeklinde rica ediyorum. haticeincekara92@hotmail.com

    YanıtlaSil
  124. Volkan Bey

    Çok Keyifli ve faydalı bir paylaşım olmuş. Kariyerinizde Başarılarınızın devamını dilerim. Notlarınızı Pdf olarak paylaşmanız mümkün ise bende rica ederim. iyi çalışmalar.. fikretgulmez@gmail.com

    YanıtlaSil
  125. Merhaba,

    Çok güzel bir yorum bırakmışsınız, teşekkür ederim.

    Kitaplarıma buradan ulaşabilirsiniz:

    https://play.google.com/store/search?q=volkan%20yorulmaz&c=books

    Başarılar dilerim.

    Volkan

    YanıtlaSil
  126. Hatice Hanım,

    Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    Buradan kitaplarıma ulaşabilirsiniz:

    https://play.google.com/store/search?q=volkan%20yorulmaz&c=books

    Başarılar,

    Volkan

    YanıtlaSil
  127. Bilgilendirme için teşekkürler, smmmiskender@hotmail.com adresine mail atabilirseniz memnun olurum.

    YanıtlaSil
  128. Merhaba İskender Bey,

    Gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim.

    Güncel standartlara göre hazırlanmış ders notlarıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

    https://play.google.com/store/search?q=volkan%20yorulmaz&c=books

    Başarılar,

    Volkan

    YanıtlaSil
  129. Volkan bey emeklerinize sağlık çok güzel yol gösterici bir blog olmus. Notlari pdf olarak gonderirseniz çok sevinirim damlaunver90@gmail.com

    YanıtlaSil
  130. Merhaba Damla Hanım,
    Blog'uma bıraktığınız yorum için çok teşekkür ederim.
    Google Play Kitaplar’dan kitaplarıma erişmek için:
    - Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları Notlarıhttps://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=hgZ7DwAAQBAJ
    - Sınav Kazandıran Denetim Notlarıhttps://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1?id=IAV7DwAAQBAJ
    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  131. Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları ve Sınav Kazandıran Denetim Notları kitaplarınızı satın aldım google play üzerinden, ancak notları çıktı alamıyorum pdf halini mail atabilirmisiniz rica etsem. Teşekkürler, iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  132. Merhaba Elif Hanım,

    Mail atarsanız (volkanyorulmaz@gmail.com) pdf halini sizinle paylaşmak isterim.

    Başarılar,
    Volkan

    YanıtlaSil
  133. Merhaba Volkan bey. Herkese destek olma anlayışınız için teşekkür ederiz.
    Notları banada atmanızı rica ederim. Tekrar çok teşekkür ederim.
    snanbag@gmail.com

    YanıtlaSil

  134. Volkan bey emeklerinize sağlık çok güzel yol gösterici bir blog olmus. Notlari pdf olarak gonderirseniz çok sevinirim sebahatsalkim@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Volkan bey, denetçiliğe hazirlandigim bu süreçte yazınız yol gösterici oldu. Çok teşekkürler. Notlarınızı benimle de paylaşırsanız çok mutlu olurum. g.cumak@gmail.com

      Sil
  135. Merhaba @g.cumak@gmail.com

    Dilerseniz notlara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Kitaplara bırakacağınız güzel yorumlar ve yıldızlar için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları Notları:

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=hgZ7DwAAQBAJ&hl

    Sınav Kazandıran Denetim Notları:

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1?id=IAV7DwAAQBAJ&hl

    Başarılar!

    YanıtlaSil
  136. Merhaba Yusuf Bey,

    Kitapları buradan indirebilirsiniz:

    Google Play Kitaplar

    https://play.google.com/store/search?q=volkan%20yorulmaz&c=books

    Selamlar,
    Volkan

    YanıtlaSil
  137. Merhaba Volkan Bey, başarılarınızın devamını dilerim, rica etsem notları tarafıma PDF veya word formatında gönderebilir misiniz? Teşekkürler

    gozutokkubra1990@gmail.com

    YanıtlaSil
  138. Merhaba Kübra Hanım,

    Ders notlarımın güncel haline Google Play'de Volkan Yorulmaz şeklinde arama yaparak ulaşabilirsiniz.

    Şimdiden başarılar dilerim.

    Volkan

    YanıtlaSil
  139. Tebrik ederim,rica etsem notları mail atabilir misiniz . bormuhasebe@hotmail.com

    YanıtlaSil
  140. Merhaba,

    Güncel standartlara göre hazırlanmış notlarıma GooglePlay Kitaplar'da Volkan Yorulmaz şeklinde arama yaparak ulaşabilirsiniz.

    Başarılar dilerim.
    Volkan

    YanıtlaSil
  141. Merhabalar volkan bey. Başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Bizlerde notlarınızdan faydalanabilir miyiz? Teşekkür ediyorum şimdiden.
    servetdemirhan14@hotmail.com

    YanıtlaSil
  142. Merhabalar,

    Tabi ki notlarımdan faydalanabilirsiniz. Sizi başarıya taşıyacağına inanıyorumç

    Başarılar,

    Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları Notları:

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=hgZ7DwAAQBAJ&hl

    Sınav Kazandıran Denetim Notları:

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1?id=IAV7DwAAQBAJ&hl

    YanıtlaSil
  143. Merhaba Volkan Bey rica etsem notlarınızı benimlede paylaşabilir misiniz ? Emekleriniz için şimdiden çok teşekkürler
    mrtkl06123@gmail.com

    YanıtlaSil
  144. Merhaba,

    Bu haftaya özel ekstra bir indirim tanımladım, vakit kaybetmeden size sınavı kazandıracak notlarıma ulaşabilirsiniz:

    https://play.google.com/store/search?q=volkan%20yorulmaz&c=books

    Başarılar,

    Volkan YORULMAZ

    YanıtlaSil
  145. MERHABA
    Öncelikle emeğinize sağlık. notların pdf ini istemekte geç kalmamışımdır umarım. Gönderebilirseniz çok sevinirim. gönderemezseniz de canınız sağ olsun. video ve yazılarınız bile çok faydalı oldu. başarılarınızın devamını dilerim.
    cigdem_2603@hotmail.com

    YanıtlaSil
  146. Merhaba Çiğdem Hanım, Nezaketiniz için çok teşekkür ederim.

    Güncellenmiş notları herkesin kullanımına açtım.

    Sınav Kazandıran Denetim Notları - Gözden Geçirilmiş ve Güncellenmiş 2022 Yılı Versiyonu:

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1_G?id=6GdXEAAAQBAJ

    Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları Notları - 2022 Gözden Geçirilmiş ve Güncellenmiş Versiyonu

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=s2dXEAAAQBAJ

    YanıtlaSil
  147. Volkan bey başarılarınızın devamını dilerim. Paylaştığınız bilgilerin muhakkak faydası olacağına inanıyorum. Notlarınızı arkadaşlarla paylaşmışsınız, benimle de paylaşırsanız çok sevinirim.
    oznurisik92@gmail.com

    Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  148. Merhaba Öznur Hanım, İnce yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    Güncellenmiş notları herkesin kullanımına açtım.

    Sınav Kazandıran Denetim Notları - Gözden Geçirilmiş ve Güncellenmiş 2022 Yılı Versiyonu:

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Denetim_Notlar%C4%B1_G?id=6GdXEAAAQBAJ

    Sınav Kazandıran Muhasebe Standartları Notları - 2022 Gözden Geçirilmiş ve Güncellenmiş Versiyonu

    https://play.google.com/store/books/details/Volkan_Yorulmaz_S%C4%B1nav_Kazand%C4%B1ran_Muhasebe_Standart?id=s2dXEAAAQBAJ

    YanıtlaSil
  149. Volkan Bey emeginize saglik, kitabi satin aldim ancak pdf olarak indiremiyorum. Kagit ortaminda calisabilen biriyim. Nasil indirebilirim kitabi.

    YanıtlaSil
  150. Merhaba Pınar Hanım, mail adresinizi paylaşırsanız pdf formatındaki kitabımı göndermek isterim.

    Selamlar,
    Volkan Yorulmaz

    YanıtlaSil
  151. Kitabımı satın almış mıydınız?

    YanıtlaSil
  152. BAĞIMSIZ DENETİM SINAVI DERS NOTLARINI eyyupsahin27@hotmail.com ADRESİNE MAİL ATARMISINIZ

    YanıtlaSil
  153. Blogu bilgisayardan açtığınızda sağ tarafta linkleri göreceksiniz.

    YanıtlaSil
  154. Volkan bey merhaba, KGK sınavı ile ilgili hazırlık dökümanlarını aşağıdaki mail adresime iletebilir misiniz.
    Şimdiden Teşekkürler,

    hknturkmen@hotmail.com

    YanıtlaSil
  155. Buradan indirebilirsiniz:

    https://play.google.com/store/books/author?id=Volkan+Yorulmaz&hl=tr&gl=TR

    YanıtlaSil
  156. sanırım kitaplar ücretli hale gelmiş. ben buraya ulaşmıştım da ücretli olduğu için size sormak istemiştim.

    YanıtlaSil
  157. Merhaba volkan bey deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim notların PDF lerini paylaşabilirseniz çok sevinirim
    orhanyildiz87@gmail.com

    YanıtlaSil
  158. Merhaba Orhan Bey, Google Play üzerinden güncel versiyonuna erişebilirsiniz. Başarılar dilerim!

    YanıtlaSil
  159. Volkan Bey, ders notlarınızı PDF olarak hotmailime atarsanız müteşşekir olurum.İyi akşamlar diliyorum...

    "sami.ozdemir@hotmail.com.tr"

    YanıtlaSil
  160. Merhaba Sami Bey,

    Öncelikle yeni yılınızı kutlarım.

    Ders notlarıma sayfadaki bağlantıları kullanarak ulaşabilirsiniz.

    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  161. merhaba
    notlarınızı mail rica ediyoum. Başarılarınızın devamını diliyorum.
    ozkan.462@hotmail.com

    YanıtlaSil
  162. Merhaba, ilginiz için teşekkürler. Linkler aktiftir, erişebilirsiniz. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  163. merhaba üstad
    kıymetli notlarınızı benimle de paylaşırmısınız
    aykutkutman@hotmail.com

    YanıtlaSil
  164. Merhaba üstad,

    https://play.google.com/store/books/author?id=Volkan+Yorulmaz&hl=en_US&gl=US

    Başarılar dilerim.
    Sevgiler,
    Volkan

    YanıtlaSil
  165. merhaba Volkan Bey,

    Çalışmalrınızın ve başarılanırzın devamını dilerim sizleri tebrik ederim.

    notlarınız pdf formatında banada gonderebilrseniz sevinirim.

    ibrahimtamturk@hotmail.com

    YanıtlaSil
  166. merhaba Volkan Bey banada gönderir misiniz pdFleri? şimdiden teşekkür ederim reyhantas47@hotmail.com

    YanıtlaSil
  167. Buyurun, buradan indirebilirsiniz:

    https://play.google.com/store/books/author?id=Volkan+Yorulmaz&hl=en_US&gl=US&pli=1

    YanıtlaSil
  168. Volkan bey merhaba,
    SMMM olunca denetçilik için staj süresi 2 yıla düşüyormuş ama ben kgk sayfası ve farklı yerlerde bu bilgiyi göremedim. Bugün KGK yı aradığımda bu şekilde söylediler. Bilginiz var mı bu konuyla ilgili?

    YanıtlaSil
  169. Merhaba,

    Uygulamalı mesleki eğitim süresi esas olarak 3 yıldır. Ancak, 3568 sayılı Kanun uyarınca meslek mensuplarınca yapılan staj süresinin bir yılı VEYA lisansüstü diplomasının ibraz edilmesi şartıyla iktisat, maliye, işletme, muhasebe, finansman, denetim ve vergi ile ilgili alanlarda lisansüstü eğitim görenlerin bu eğitimde geçen sürelerinin bir yılı uygulamalı mesleki eğitim süresinden sayılır.

    Selamlar,
    Volkan

    YanıtlaSil