2 Ocak 2013 Çarşamba

Yapı Kredi - Kredi Kartı Üyelik Ücreti İptali ve Geri Alınması

Yapı Kredi Bankası’ndan kredi kartı üyelik bedelini iptal ettirmek ve sonraki dönemler için de ödeme yapmamak için yapılması gereken işlem aşağıdaki gibidir.


Öncelikle kredi kartınıza ait borcunuzun bulunmaması gerekiyor. Daha sonra bankanın 444 0 444 numaralı hattını arayıp müşteri temsilcisine kartınızı iptal ettirmek istediğinizi söylüyorsunuz. Temsilci bu ifadeyi duyduktan sonra sizi hatta biraz bekletiyor ve kredi kartınızı niçin iptal ettirmek istediğinizi soruyor. Dürüstçe kredi kartı üyelik bedeli sebebiyle iptal ettirmek istediğinizi söylüyorsunuz. Sonrasında hattın ucundaki ses size bir teklif sunuyor: “Önümüzdeki sene için kredi kartı bedeli almayacağımızı taahhüt ediyor ve şimdiden bu bedeli sistemden iptal ediyoruz. Bu şartlarda kartı kullanmaya devam etmek istiyor musunuz?”

Bu noktada top sizde, dilerseniz teklifi kabul edip, her sene aidat kesim döneminde aynı işlemi uygularsınız, dilerseniz kartı kullanmaktan vazgeçersiniz.

Bu yöntemi anlattığım bir başka arkadaşım aynı yöntemi uyguladı. Kendisi ilk görüşmede ödemiş olduğu üyelik aidatının da iadesini istedi, olumsuz cevap alınca kartını iptal ettirdi, takip eden hafta ise banka yetkililerince arandı ve ödemiş olduğu bedeli kartına bonus/ödül olarak iade etmek koşuluyla kartının iptalinden vazgeçmesi yönünde bir teklif aldı. Teklifi kabul eden arkadaşım hem ödemiş olduğu tutarı hem de bundan sonraki yıl için aidat bedeli kesilmeyeceğinin taahhüdünü almış oldu.

Umarım bu yöntemle sizler de yersiz olduğuna inandığım bu bedelleri ödemekten kurtulursunuz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics