11 Mart 2024 Pazartesi

Fonlarınıza Efsane Getiri Akbank'ta

Akbank’ın dijital altyapısının ne kadar iyi (!) olduğunu bilmeyen yoktur. Sosyal medyada sıklıkla IT ekibinin başarılı (!) icraatları gündeme gelirken beni de Kasım ayında bir hayli zengin göstermişlerdi. 

X'te Volkan Yorulmaz: "Teşekkürler @Akbank Harikasınız @AkbankDestek 🙃🤣👏 https://t.co/lvmjFLHk9K" / X (twitter.com)

Tabi ki yukarıdaki twitime cevap verebilecek, hatalarını kabullenebilecek bir müşteri odaklı yaklaşım göstermediler.

Birkaç saatlik sanal zenginliğim kursağımda kalmışken bu kez hafta sonu fon kazançlarımda bir anormallik fark ettim. Daha geçtiğimiz hafta içi aldığım Ak Yatırım’ın AFV kodlu Avrupa Yabancı Hisse Senedi fonunda haftasonu ciddi bir yüzdesel artış gördüm. Pazartesi sabahına kadar hatalarını yine sessiz sedasız düzeltirler diye bekledim. Sabah 09:04’te aldığım ekran görüntüsü ile de teyid edebileceğiniz üzere hata devam ediyordu. TEFAS’tan fonu kontrol ettiğimde ise böyle bir artışın sözkonusu olmadığını gördüm. Saat 12:05’te bir daha kontrol ettiğimde ise kayıtlar normale dönmüştü.

 

Aynı Adet Fon, Aynı Gün

Fonlar Güne Geç Başladı

İnsan hata yapar, kurumlar hata yapar ama hatanın hep IT tabanlı konulardan kaynaklanması, çok sık tekrar etmesi hem bankanın imajına zarar veriyor hem de banka müşterilerinde güvensizlik yaratıyor. Benzer şekilde, iki hafta önce bir Cumartesi sabahı Akbank’taki yabancı hisse senedi hesabımın bağlı olduğu dövizli hesabımın bakiyesi sıfır (0) olarak gözüktü. Bu kez sosyal medyadan yazsam cevap alamam diye müşteri hizmetlerini aradım. Yabancı piyasalarla ilgili mesai günlerinde 09:00 ile 15:00 arasında destek olabildiklerini söylediler. Derin nefes alıp karşımdaki kişinin de maaşlı çalışan bir emekçi olduğunu hatırlayıp iyi çalışmalar diledim. Neyse ki gün içerisinde bakiyem olması gereken seviyeye yükseldi. Bu örnekler son 2 hafta içerisinde yaşanmış olsa da geçmişi de var. Aşağıda sizlere yıllar öncesinden de Akbank’taki kötü deneyimlerimi paylaşabilirim.

Volkan Yorulmaz: Akbank Hatasını Kabul Etti

Akbank'ın çalışkan (!) internet bankacılığını da takdir etmişim zamanında: 

Volkan Yorulmaz: 7'den Sonra Açılan İnternet Bankası: Akbank

Madem öyle, niye hala Akbank ile çalışıyorsun diyecek olursanız: maaş müşterisiyim. Evet, bankalar maaş promosyonu için para ödüyorlar ve ödedikleri paranın karşılığı olarak mutsuz da olsa müşterilerini “belirli süreliğine” ellerinde tutabiliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics