3 Mart 2015 Salı

Türkiye Bankalar Birliği’ne Kredi Kartı Üyelik Ücreti için Başvurmayın

Şimdiye kadar kredi kartı üyelik ücretlerini geri alma konusunda yaşadığım başarılı tecrübelerimi blogum vasıtasıyla paylaştım. Bu paylaşımlarım pekçok kişi tarafından okundu, halen okunuyor ve google aramalarında da blogum üst sıralarda çıkmasını sağlıyor.

Ancak maalesef bu kez sizlerle bu konuda bir başarı hikayesi paylaşamayacağım.  Bu sefer maalesef işler yolunda gitmedi.

2014 yılı Kasım ayında Garanti Bankası Bonus Card ekstremde 79TL’lik kart aidatını görünce twitter üzerinden bankanın resmi hesabına yazdım. İlgili kişi daha sonra aradı ve iade gerçekleştiremeyeceklerini söyledi.  Daha önceki dönemler için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti (TSHH)aracılığıyla ödediğim tutarları geri aldığımı ve yine aynı yolu izleyeceğimi belirttim. Karşımdaki kişi de dilersem Türkiye Bankalar Birliği Hakem Heyeti’ne de başvurabileceğimi belirtti. Daha önceki başvurularımı Kaymakamlık kanalıyla yaptığım için fiilen başvuru gerçekleştiriyordum. Websitesini incelediğim Türkiye Bankalar Birliği ise tüm dökümanları ve başvuruyu online kabul ettiği için gözüme çok daha pratik gözüktü. Hemen istenen belgeleri hazırlayıp başvuruyu gerçekleştirdim. Bir iki hafta içerisinde başvurumun kabul edildiğine dair mail iletisi geldi. Sonrasında da yaklaşık 3 aylık bekleme süreci başladı. Ve bu hafta mailime hakem heyeti kararı geldi.

Özetle kart üyelik bedelinin bir sene önceki ekstremde 12 punto olarak belirtildiğini ve buna rağmen kartı kullanmaya devam ettiğim için iade talebimi reddetmişler. Aslında en başında müşteri temsilcisinin beni Türkiye Bankalar Birliği’ne yönlendirmesinden ilişkili kişilerin ne derece tarafsız olabileceği konusunda içimde bir şüphe belirmişti ancak başvuru koşullarının pratik olması sebebiyle denemek istemiştim. Ancak bu kez olmadı.

Bir sonraki izin günümde aynı kart aidatı için bir de TSHH’ye başvurmayı planlıyorum. Eminim ki o zaman sonuç farklı olacak.  Siz siz olun Türkiye Bankalar Birliği’ne başvurup boşuna ne zaman kaybedin ne de keyfinizi kaçırın.

Banka Kartları ve Kredi Kartları Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Kararı

Tarafların Heyete sundukları tüm belge ve dokümanlar değerlendirildiğinde; Başvuru Sahibi ile Banka arasında imzalanmış olan Kredi Kartları Üyelik Sözleşmesinin “Faiz, Ücret ve Vergiler İle Diğer Fer’iler” başlıklı 11’inci maddesinde üyelik ücretinin tanımlandığı, 23 Aralık 2013 hesap kesim tarihli ekstre ile kart ücretinin 79.-TL olarak güncellendiğine ilişkin bilgilendirmenin 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’na uygun bir şekilde yapıldığı ve söz konusu bildirim sonrası ve ücretin yansıtıldığı ekstrenin iletiminden sonra Başvuru Sahibinin kredi kartını kullanmaya devam ettiği anlaşılmıştır.

Yukarıda açıklanan nedenlerle talebin reddine karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics