4 Ekim 2021 Pazartesi

Etik ve Uyum Politikaları

Etik ve İtibar Derneği’nin 9. Döneminin 6. Gününde birinci dersimiz “Etik ve Uyum Politikaları” oldu. Av. Altuğ Özgün’ün eğitmenliğindeki dersimizde etik ve uyum politikalarının arkasındaki bağlayıcı dış mevzuatı ve Türk hukukundaki referansları inceledik. Daha önceki notlarımda da belirttiğim şekilde, derste belirtilen tanımlamaları buraya direk taşımam söz konusu değil. Bu sebeple derste aldığım notları kendimce değerlendirerek, üzerine internetten herkesin ulaşabileceği bilgileri derleyerek bu içeriği hazırlıyorum.

Altuğ Bey, Erasmus’un Deliliğe Övgü adlı eserindeki hukukçularla ilgili aforizma ile başladı. Sisyphos’un her gün yenileceğini bilse de kendini elinden gelenin en iyisini yapmaya adadığını hatırlatarak bizlerin de etik ve uyum politikalarını belirlerken ki hedefimizi bize belli etti.



TEİD’in websitesinde Altuğ Bey’in aynı konu ve kapsamda daha önce yapmış olduğu bir sunumun mevcut olduğunu gördüm. Dilerseniz genel hatlarıyla sunumu inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

https://www.teid.org/wp-content/uploads/2020/11/2.-TEDAR-Etik-ve-uyum-programi-ve-politikalari.pdf

Eğer dersten bir konuyu ön plana çıkarmam gerekirse bu “ebeveyn ilişkisi”ne atıf olurdu. Buna göre kurum içerisinde bireyler etik ve uyum yöneticisine rahat soru sorulabilmeli ama her şeyi sormak yerine kılavuza başvurmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics