29 Aralık 2015 Salı

Hepsiburada.com vs. Hizlial.com - Bir Fiyat Farkı Hikayesi

Anlatacağım olay ülkemizde e-ticaret dünyasının 2 önemli oyuncusu arasında geçiyor. Biri hepsiburada.com, diğeri ise hizlial.com. Hikayemizin objesi “Logitech Folio Lacivert/Kırmızı Ultrathin iPad Air Klavye + Koruma Kılıfı”, yani Logitech marka klavyeli bir ipad kılıfı.

Satın almayı düşündüğüm bu ürünü önce hizlial websitesinde gördüm.Önceki alışverişlerimden kazandığım hediye çekini kullanarak bu ürünü almaya hazırlanıyordum ki, hepsiburada’da bir  fiyatını kontrol etmek istedim. Ürün adından rengine kadar tüm açıklamaları aynı olan ürünün fiyatında ciddi bir iskonto vardı. Hizlial sitesinde 103.48 TL olan ürün Hepsiburada’da 69.74 TL idi. Yani aynı ürün Hepsiburada’da 33.74 TL ya da bir başka deyişle %32 daha ucuzdu.


Acaba hizlial’da fiyatlamada bir sorun olabilir mi diye düşünüp iyi niyetimle konuyu anlatan bir mesaj attım müşteri hizmetlerine. Önce mesajımı ilgili ürün yöneticisine ilettiler, sonra da ürün yöneticisinden aşağıdaki mesaj tarafıma iletildi.

Değerli Müşterimiz,

Sipariş vermek istediğiniz ürün Hepsiburada.com bu üründe kampanya yapmış olduğundan dolayı fiyat olarak daha ucuz kalmıştır, bu fiyat üzerinden malesef bir indirim yapamıyoruz. Bilginize sunarım, teşekkür eder, iyi günler dilerim.”



Hal böyleyken her iki firmanın da toplu satın alma gücünü elinde bulundurduğunu gözönünde bulundurarak bu şartlar altında da Hepsiburada’nın halen kar ettiğini düşündüğümüzde Hizlial’ın bir ipad kılıfından oldukça kar ettiğini tahmin etmek hiç de zor olmuyor. Ufak bir fiyat karşılaştırması yaparak aynı ürünü, her ne kadar belli bir tutarı için hediye çeki kullanacak olsam da, gereksiz bir yere pahallı almadığımı bilmek içimi rahatlattı. Hizlial’dan gelen cevapta ürünün fiyatının Hepsiburada’nın yaptığı kampanya sebebiyle ucuz kalmış olduğunu belirtmesi de ürünler arasında herhangi bir fark olmadığını da teyit eder nitelikteydi.

Online alışverişte böyle fiyat farklarına karşı kendinizi korumak isterseniz size alışveriş öncesi akakce.com a mutlaka uğramanızı ve bir kıyaslama yapmanızı öneririm. Örneğin hikayemizdeki ürün için bu kıyaslamayı yaptığımızda çıkan sonuç tecrübe ettiğimiz gerçekler ile tamamen mutabık şekilde karşımıza çıkıyor.



İşte bu yüzden her türlü alışverişinizde hem piyasa/ürün araştırması hem de fiyat karşılaştırması yapmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics