10 Şubat 2008 Pazar

Tebrikler Teyze


Efendim, blogumda da belirttiğim üzere geçtiğimiz Ocak ayında Arena dergisinde okur mektubum yayınlanmıştı. Yazmaya olan merakımın aile içinde oldukça sevinçle karşılanması beni son derece memnun etti. Aile içinde sözlü tebrikler aldım. Bununla da kalmadı bir de yazılı tebrik, ve yeni bir okur mektubu geldi :) Kimden mi? Çok sevgili Nuray Teyze'mden...


Evet doğru okuyorsunuz, bu mektup bir bayandan geliyor. Kim demiş ki erkek dergilerini sadece erkekler okur diye, bayanlarda okur, hatta yorumlar bile…

3 Ocak 2007 Perşembe günü akşam saati telefonum çaldığımda hattın ucunda yeğenimin heyecanlı sesini duymak ve dahası ondan güzel bir havadis almak bir teyze olarak beni çok mutlu etmişti. Açıkçası daha önce adını duymadığım bir dergiye okur olarak yazı yazdığını ve o yazının da bu ay yayımlandığını söylüyordu. Adını iyice öğrenip, ki adı “Arena”, en yakın bayiden o akşam hemen bir Arena aldım. Amacım sadece hatıra olarak saklamaktı…

Aslında her şey Volkan’ın okur mektubunu okumamla başlamıştı. Öncelikli misyonum olan “neler yazmış acaba? sorusuna cevap” verdikten sonra biraz içeriğini karıştırmak istedim. Bu kadar övülecek ne varmış diye ister istemez merak etmiştim. İşte dikkat süzgecime takılanlar:

Dergiyi yeni bitirdiğim için sondan başlıyorum, Mutfak Harekatı adlı yazı çok motive edici olmuş, bence de erkekleri biraz mutfağa sokmak gerekiyor, ama bunu bayanlar isteyince müthiş bir direnişle karşılaşıyoruz, o nedenle bu yönlendirme erkek tarafından gelirse ( ki makalenin yazarı ve prodüksiyonu Zuhal Hamzaoğlu olsa bile) şüphesiz daha teşvik edici olmuş.

Erkekler ne düşündü bilemem ama kapak konusu da olan Matthew Fox röportajı çok başarılı olmuş. “Lost’u izlemeyi bırakanlara söyleyebileceğim tek şey var: Güle güle” yazısı verilen fotoğrafa çok şık bir şekilde yerleştirilmiş, adeta Matthew’in bakışı alttaki cümle ile uyum kazanmış.

Tabi bir bayan olmamdan kaynaklanıyor olsa gerek ki, bu röportajı okurken duyduğum ilgiyi Kuşatma Altında (hacker dosyası) ve Cephe Günlüğü dosyalarına göz atarken hissedemedim. Yine de bunun hayata bakış açımızdan kaynaklanabileceğini düşünüyorum.

Son olarak “iyi yemek, iyi müzik” konulu yazıdaki gibi erkekleri hayattan zevk alarak yaşamaya yönlendirecek çalışmalarınızın devamı biz bayanlar için de çok iyi sonuçlar verecektir diyorum.


Ne yalan söyleyeyim, ben beğendim, yüreğine sağlık teyzecim...

Google adsense

Analytics