28 Haziran 2012 Perşembe

Ve Garanti Yola Geldi

Uzun uğraş ve şikayetlerim sonucu Garanti Bankası adımı resmi sitesinden duyurdu. Alkışları duyar gibiyim :)

17 Tips To Double Your Productivity In 14 Days

Robin Sharma bildiğimiz ama gün içinde bir şekilde göz ardı ettiğimiz gerçekleri ne de güzel özetlemiş.

Tam da bu sabah daha ilk iş maillerimi kontrol etmişken bu yazıyı okumak iyi oldu, burada da kalsın ki nostalji yapmak için okurken bana bir hatırlatma olsun.

17 Tips To Double Your Productivity In 14 Days

1. Turn off all technology for 60 minutes a day and focus on doing your most important work.

2. Work in 90 minute cycles (tons of science is now confirming that this is the optimal work to rest ratio).

3. Start your day with at least 30 minutes of exercise.

4. Don’t check your email first thing in the morning.

5. Turn all your electronic notifications off.

6. Take one day a week as a complete recovery day, to refuel and regenerate (that means no email, no phone calls and zero work). You need full recovery one day a week otherwise you’ll start depleting your capabilities.

7. The data says workers are interrupted every 11 minutes. Distractions destroy productivity. Learn to protect your time and say no to interruptions.

8. Schedule every day of your week every Sunday morning. A plan relieves you of the torment of choice (said novelist Saul Bellow). It restores focus and provides energy.

9. Work in blocks of time. Creative geniuses all had 2 things in common: when they worked they were fully engaged and when they worked, they worked with this deep concentration for long periods of time. Rare in this world of entrepreneurs who can’t sit still.

10. Drink a liter of water early every morning. We wake up dehydrated. The most precious asset of an entrepreneur isn’t time – it’s energy. Water restores it.

11. Don’t answer your phone every time it rings.

12. Invest in your professional development so you bring more value to the hours you work.

13. Avoid gossip and time vampires.

14. Touch paper just once.

15. Keep a “Stop Doing List”.

16. Get up at 5 am.

17. Have meetings standing up.

Stay Productive and Make Your Work Matter!



20 Haziran 2012 Çarşamba

Slogan Yarışması, Madonna Bileti ve Garanti Bankası

Geçen ay Garanti’nin slogan yarışmasına katıldım. Katıldım ama ne katıldım, sınırsız slogan gönderme hakkı olunca aklıma gelenleri tek tek bir Word dosyasına girip sonra hepsini yolladım. Bu arada o Word dökümanını kaydetmedim.

Sonra aradan bir süre geçti, Mayıs ayının son günü, o closing yoğunluğunda telefonum çaldı, U2 organizasyondan Garanti Bankası adına aradıklarını ve slogan yarışması sonucu Madonna konserine bilet kazandığımı söylediler. Adresi verdim, heyecanla biletleri satıp kazanacağım parayla ne(ler) alabileceğimi düşünmeye başladım. Biletleri daha elime ulaşmadan Sahibinden ve Facebook üzerinden satışa çıkardım. Fabrikada bir süre kayıplara karışsa da biletler elime ulaştı. Kuru bir zarfın içinde 2 bilet çıktı. İlana bakan sayısı hergün artsa da arayanlar/ilgilenenlerden somut bir adım gelmedi.

Ben de bir gün kala işyerinden bir arkadaşımı 2 bileti 120TL gibi sembolik bir rakama sattım. En azından biletler 2 kağıt parçasına dönüşmeden nakite çevrilmiş oldu.

Sonrasında Garanti’nin 13 Haziran’da resmi sitesinden kampanya ile ilgili en iyi slogana ait duyuruyu yapmasını bekledim. Ama o duyuru bir türlü yapılmadı. Sonunda da aşağıdaki şikayeti yayınlamak zorunda kaldım.
http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1224283

Buraya da yazmış olayım da kayıtlara geçmiş olsun.

Ee tabi bilete ait bir fotoğraf da paylaşmadan olmaz :)






Garanti Bankası'nın slogan yarışmasına katılıp Madonna konserine bilet kazandım. Bilet bir zarf içinde geldi. Ne bir tebrik mesajı ne de teşekkür iletisi vardı. Aracı firmanın hatasıdır diye düşünüp üzerinde durmadım.


Kampanya koşullarında yarışmada 1. olan kişinin 13 Haziran'da bankasının web sitesinde açıklanacağı yazıyordu. Gün içinde sürekli kontrol ettim, açıklama yapılmadı. 4440333'ü aradım, 24:00'e kadar açıklanacağı söylendi. Aynı gün internet sayfasındaki iletişim hattına yazdım, geri dönüş yapılmadı. 14 Haziran günü 4440338'ü aradım, karşımdaki kişi böyle bir duyuru yapılmayacağını söyledi. Sebebini sorduğumda böyle karar alındı diye tatmin edici olmayan bir açıklama yaptı.

Haksız yere kampanya koşullarını değiştiren Garanti Bankası'ndan şikayetçiyim ve kampanya koşullarına uymadıkları için tüm müşterilerini uyarmak istiyorum.

Kampanya şartları aşağıdaki gibidir:

Garanti Madonna Konseri Kampanya Detayları

- Garanti Bankası`nın mobil uygulamalarından herhangi birini en iyi anlatan sloganı yazan 20 kişiye çift kişilik Madonna konser bileti hediye.

- Üstelik en yaratıcı slogan Garanti web adresinde yayınlanıyor.

- Paylaştığınız sloganlar arasından 30 Mayıs`ta belirlenecek en iyi anlatıma sahip 20 kişi çift kişilik Madonna konser bileti kazanırken, en yaratıcı slogan 13 Haziran 2012 tarihinde Garanti web adresinde yayınlanıyor.


Google adsense

Analytics