16 Ocak 2012 Pazartesi

Ben bir Oğlak'ım...


Burcumun özelliklerini ciddi anlamda taşıdığıma aşağıdaki köşe yazısını (hürriyet - Niobe) okuduktan sonra inanıyorum. Beni tanımak isteyenlere:

Öncü nitelikteki Oğlak burcu insanları eylemci ruha sahiptir. Kararlı ve inatçı yapıları sayesinde, kilitlendikleri hedeften vazgeçmeleri mümkün değildir. Liderlik ve kural koyma özellikleri taşıyan Oğlak, genellikle yönetici ya da idareci konumundadır. Pragmatik yapısı sayesinde hedeflediğine ulaşmak için muhakkak bir yöntem geliştirir. Dağkeçisiyle sembolize edilen Oğlak, tepelere tırmanmak için metodik yöntemler, sağlam araçlar kullanır. Statüko ve otorite, Oğlak burcunu etkiler. İnisiyatif kullanabilirliği ve sorumluluk almaktan kaçınmaması başarısının temel anahtarıdır. Takdir edilme ve saygı duyulma ihtiyacı yoğun olan Oğlak, zayıf yanlarını, beceriksizliklerini açığa çıkarmaktan hoşlanmaz. Bu sahte gurur, genellikle insanlarla mesafeli bir ilişkinin doğmasına neden olur.
Oğlak insanları, her tecrübenin kendilerine olası katkılarını hesap eder.

Fiziksel eylem, duygusal analiz ve mantık yürütme her zaman daha sonradan gelir. Oğlak istediği amaca ulaşacağını düşündüğü zaman, uzun saatler boyunca istikrarlı bir şekilde çalışabilir. Espri yeteneği ve duygusu gelişkin olan Oğlak insanı, kendisi espri malzemesi olduğu zaman şiddetle tepki gösterir. Yapılanma ve gerçeklik gezegeni Satürn tarafından yönetilen Oğlak, yaşamın her alanındaki sınırlarını bilmek ve anlamak ihtiyacındadır. Oğlak, bir sistem, kısıtlamalar, kurallar ve düzenlemeler olmadan, amaçlarına ulaşmakta zorluk çeker ve hatta yolunu kaybedebilir. Kurallar ve düzenlemeler ile içinde bulunduğu sistemi ve toplumsal yapıyı anlamaya çalışır. Oğlak için bir şeyin gerçekliği anlaşıldığında, onu manipüle etmek ve kontrol altına almak çok daha kolaydır. Bu yaklaşım genellikle Oğlakların iş dünyasında öne çıkmalarının en temel nedenidir.

Pratik, tutucu, ihtiyatlı doğasıyla, Oğlak Zodyak’ta kariyer ve meslek yaşantısıyla en yakından bağlantılı burç olarak kabul edilir.

Çalışmayı seven Oğlak, dikkatli ve planlı adımlarla hedefine ulaşmakta tam bir ustadır. İnisiyatif kullanmaktan hiç çekinmeyen Oğlak, öncü kalitenin etkisiyle liderlik yapmayı da sever. Oğlak, her işe başlamadan önce, her ihtimale karşı bir ‘B Planı’nı da hazır tutar. Sorumluluklarının tam bilincinde olarak hareket eden bir yapısı vardır. Çalışırken gözü hiçbir şey görmediği için, iş ortamındaki insani ilişkileri çok kuvvetli değildir. Rahatlamaya, ara vermeye bile ihtiyaç duymayan Oğlak, rekabete de eğilimli olduğu için iş ortamında zaman zaman ‘sevilmeyen’ olarak ilan edilir.

Google adsense

Analytics