22 Nisan 2013 Pazartesi

Deutsche Bank 2013 Hisse Önerilerini Güncelledi

Daha önceki yazılarımdan birinde Deutsche Bank'ın öneri listelerini takip ettiğimi sizlere söylemiş ve 2013 yılı için hazırladıkları listeyi buradan sizlerle paylaşmıştım.

Bu liste Nisan ayının ortasında güncellendi. Yapılan bir takım değişiklikleri paylaşmakta fayda var diye düşünüyorum.

En beğendiği hisseler listesine Ford Otosan ve Türk Havayolları'nı ekleyen Deutsche Bank, Halkbank'ı en çok beğendiği, Vakıfbank'ı ise en az beğendiği hisseler listesinde çıkardı. Tav Havalimanları ve Arçelik'i en az beğendiği hisseler listesine ekledi.

Deutsche Bank, en çok beğendiği hisseler listesinde Garanti Bankası, Bank Asya, Turkcell ve Aygaz'a yer vermeye devam ederken, en az beğendi hisseler listesinde de Akbank, Albaraka Türk, Türk Telekom ve Tüpraş yerlerini korudular.

Değerlendiren tüm yatırımcılara bol kazançlar dilerim.

11 Nisan 2013 Perşembe

Bir Takım Çalışması: Çikolata Soslu İncirli Kek

Farklı şeyleri tecrübe etmek iyidir. Geçen hafta Cuma günü şirkette her zaman beraber çalıştığımdan farklı bir grupla tüm personele yetecek kadar kek yaptık. Hem de ne kek: Çikolata Soslu İncirli Kek…


Bu keyifli organizasyondan bir kare hatıra düşmek isterim.



Meraklısı için kekimizi tarifi de aşağıda mevcuttur:

Çikolata Soslu - İncirli Kek


1 su bardağı şeker

1 su bardağı incir

1 su bardağı kaynamış su

125 gr margarin ya da ince belli çay bardağı mısır özü yağı

İncirleri doğra, margarini küçük parçalara böl, şekeri ve margarini koyup üzerine kaynamış suyu dök. 20 dakika dinlensin.İncirler emsin ve yumuşasın.

Aşağıdaki malzemeleri ayrı bir yerde karıştır . En son incirli karışımı ilave et ve hepsini tahta kaşıkla karıştır. Kalıba dök ve düzgün yayıldıktan sonra 180 derece de 45 dk. pişir.

2 yumurta

2.5 su bardağı un

1/2 su bardağı ince dövülmüş ceviz

1 paket kabartma tozu

1 Tatlı kaşığı tarçın

Üzerine Çikolata Sos için,

500 gr kuvertür çikolata - elit veya melodi marka bizim tavsiyemiz :)

250 ml krema

Kremayı kaynat. Kaynadıktan sonra ocaktan al ve rendelenmiş oda sıcaklığındaki çikolatayı kuvvetli ve hızla karıştırarak kremaya ilave et. En son hazırlamış olduğun çikolata sosunu soğumuş kekin üzerine dök.

Afiyet olsun!



4 Nisan 2013 Perşembe

Garanti Bankası İnternet Bankacılığı BES Bakiyesini Hatalı Gösteriyor

2009 yılından beri Garanti Emeklilik’in Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dahilim. Açıkçası Garanti Emeklilik’in sunmuş olduğu hizmet ile alakalı hiçbir problem de yaşamadım. Ancak Garanti Bankası ve internet bankacılığı için aynısı söylemem çok güç.


Ne olduysa 2013 yılı Şubat ayında şirketimin bireysel emeklilik grubuna eşimle birlikte transfer oldum. Ve sorunlar başladı…

Garanti’nin İnternet Bankacılığı’na girdiğimde en sevdiğim özellik varlıklarımı toplu olarak görebilmekti. Şubat ayından beri internet bankacılığına girdiğimde varlıklarımın mevcut olan bakiyeden daha fazla olduğunu görüyorum. Aradaki fazlalık emeklilik bakiyemden kaynaklanıyor.

Bu sorunu önce bankadaki müşteri temsilcime ilettim, o beni bireysel emeklilik danışmanıma yönlendirdi. Kendisiyle iletişime geçtikten sonra o sorun için bir dosya açacağını söyledi ve benden de 444’lü hat üzerinden bildirimde bulunmamı istedi. Önce 4440336’yı aradım, onlar bakiyenin kendilerinde düzgün gözüktüğünü ve 4440333’ü arama gerektiğini söylediler. Onları aradığımda ise internet bankacılığı ile ilgili bir şey yapamayacaklarını, kesinlikle bakiye göremediklerini, bu nedenle şube ile görüşmem gerektiğini bildirdiler.

Bunun üzerine yine BES danışmanımla temasa geçtim. Kendisi cevap beklediğini söyledi. Sabırla bir hafta bekledim, sonra yine ses çıkmadı.

En sonunda twitter ve şikayetvar.com üzerinden iletişime geçip durumu anlatmaya çalıştım. Konuyla ilgili tarafıma ulaşıp dosya açıldığı bilgisini verdiler ama hepsi bu. Halen problem üzerinde çalıştıklarını söylüyorlar ama hepsi bu. Nisan ayına geldik ama bakiye hala mevcut BES bakiyemin 2 katı olarak gözüküyor.

Böyle basit bir konuda bu hatayı yapan Garanti Bankası kim bilir daha ne hatalar yapıyordur. Keşke hesap işletim ücreti alırken yaptıkları açıklamada “kullandığımız sistemin bir bedeli var” diyen bu çok karlı banka kullandığı sistemle ilgili sorunları da çözebilse.

Bumerang Onore Etti

Blogumu yakın zaman önce bumerang’a dahil ettim. Bunun faydasını da hem ziyaretç sayısı, hem de reklam olarak görmeye başladım. Bumarang geçen hafta “En İyi Bumerang İçeriği, Bumerang Paketi Kazanıyor!” adlı bir duyuru yaptı. Ben de içimden geçenleri başımdan geçenlerle harmanlayıp bir metine döktüm. İşte linki...


Sağolsunlar onlar da bu yazdığım bloğu beğenip beni ödüllendirmişler. Pazartesi sonuçları açıkladıklarında bloğumu kazananlar listesinde görmek beni çok mutlu etmişti. Çarşamba günü de ödülüm elime ulaştı.

Onlara bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederim. Biliyorum ki birlikte daha iyiye gideceğiz.

2 Nisan 2013 Salı

Garanti Bankası ve Haksız Hesap İşletim Ücreti

Garanti Bankası karlılığını her sene hızla artırıyor. Karlılığına lafımız yok ama bunu yaparken bizim gibi sadık müşterilerine karşı keşke bu derece kar maksimizasyonu hedefi gütmese…

Daha önce Garanti Bankası’nın kredi kartlarından aldığı haksız kart aidatlarını ve bunları nasıl geri aldığımı sizlere buradan detaylı şekilde anlatmıştım. Benzer bir süreç bu kez de hesap işletim ücreti için bizi bekliyor gibi…

Maaş müşterisi olduğum ve 2007 yılından beri aktif olarak çalıştığım Garanti Bankası’nda 2011 yılında yatırım hesabı açtırdım. Bu hesaptan bugüne kadar toplam 124 TL hesap işletim ücreti kesildi.



Bankaların belli masraflarının olabileceğini anlıyorum, ancak sözkonusu hesap bir yatırım hesabı ve yaptığım işlemler üzerinden zaten banka komisyon alıyor. Buna ek olarak hesap bakım ücreti gibi anlam veremediğim ama yine de ses çıkarmadığım ücretleri hesabımdan kesiyor. Fakat tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de hesap işletim ücreti işin içine girince artık bizim gibi müşterilerin iyice canı sıkılıyor.

Aşağıda tarafımdan kesilen 4 ayrı hesap işletim ücreti bedeli ve tarihi mevcuttur. Bankaya hem kendi internet sitesinden hem de sikayetvar.com’dan şikayetimi gönderdim. Eğer duyarlı davranırlarsa sözkonusu tutarı iade ederler, yoksa ilk izin günümde Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne gidip yeni bir şikayet dosyası açacağım.

Sizlere de bu konuda haklarınızı kullanmanızı önemle hatırlatırım.



Google adsense

Analytics