4 Nisan 2013 Perşembe

Garanti Bankası İnternet Bankacılığı BES Bakiyesini Hatalı Gösteriyor

2009 yılından beri Garanti Emeklilik’in Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dahilim. Açıkçası Garanti Emeklilik’in sunmuş olduğu hizmet ile alakalı hiçbir problem de yaşamadım. Ancak Garanti Bankası ve internet bankacılığı için aynısı söylemem çok güç.


Ne olduysa 2013 yılı Şubat ayında şirketimin bireysel emeklilik grubuna eşimle birlikte transfer oldum. Ve sorunlar başladı…

Garanti’nin İnternet Bankacılığı’na girdiğimde en sevdiğim özellik varlıklarımı toplu olarak görebilmekti. Şubat ayından beri internet bankacılığına girdiğimde varlıklarımın mevcut olan bakiyeden daha fazla olduğunu görüyorum. Aradaki fazlalık emeklilik bakiyemden kaynaklanıyor.

Bu sorunu önce bankadaki müşteri temsilcime ilettim, o beni bireysel emeklilik danışmanıma yönlendirdi. Kendisiyle iletişime geçtikten sonra o sorun için bir dosya açacağını söyledi ve benden de 444’lü hat üzerinden bildirimde bulunmamı istedi. Önce 4440336’yı aradım, onlar bakiyenin kendilerinde düzgün gözüktüğünü ve 4440333’ü arama gerektiğini söylediler. Onları aradığımda ise internet bankacılığı ile ilgili bir şey yapamayacaklarını, kesinlikle bakiye göremediklerini, bu nedenle şube ile görüşmem gerektiğini bildirdiler.

Bunun üzerine yine BES danışmanımla temasa geçtim. Kendisi cevap beklediğini söyledi. Sabırla bir hafta bekledim, sonra yine ses çıkmadı.

En sonunda twitter ve şikayetvar.com üzerinden iletişime geçip durumu anlatmaya çalıştım. Konuyla ilgili tarafıma ulaşıp dosya açıldığı bilgisini verdiler ama hepsi bu. Halen problem üzerinde çalıştıklarını söylüyorlar ama hepsi bu. Nisan ayına geldik ama bakiye hala mevcut BES bakiyemin 2 katı olarak gözüküyor.

Böyle basit bir konuda bu hatayı yapan Garanti Bankası kim bilir daha ne hatalar yapıyordur. Keşke hesap işletim ücreti alırken yaptıkları açıklamada “kullandığımız sistemin bir bedeli var” diyen bu çok karlı banka kullandığı sistemle ilgili sorunları da çözebilse.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics