30 Haziran 2015 Salı

Kordon Orduevi'nde Haftaiçi Sefhası

Haziran ayının son gününde, bu sıcak yaz gününde, Kordon Orduevi'nde oturup bu satırları yazıyorum. Düğünümüzü yaptığımız yer olması sebebiyle benim için "duygusal" bir önemi de olan bu orduevine astsubayların önceden giriş yapamıyor olması sebebiyle çok gelmişliğim yoktu.

Adından da anlayacağınız üzere, Kordon'un ortasında nefis deniz manzarasıyla gerçekten ayrıcalıklı bir yer burası. Sanırım 15 Nisan 2015'ten itibaren artık astsubaylar da buradan faydalanabiliyor. Netten resmi bir yazı bulmaya çalıştım ama ancak bir forumdan aşağıdaki mesajı bulabildim:

Değerli Meslektaşlarımız
Daha önce sizlere duyurduğumuz İZMİR KORDON subay orduevinin assubayların hizmetine sunulması konusunda edinilen son bilgiyi sizlerin bilgisine sunuyoruz. Kordon Subay orduevinden Assubaylar, Alsancak Asb.Misafirhanesinden subaylar otel kısımları hariç olmak üzere müşterek yararlanacaktır.


Zaten ben de Kordon orduevinden faydalanabileceğimizi ailece Alsancak Asb. Misafirhanesi'ne gittiğimiz bir haftasonu duyuru panosunda okumuştum. Valla bu kararın alınmasında emeği geçenler adına teşekkür ederim. Gerçekten güzel bir fırsat sunulmuş.

Bu vesileyle, böyle güzel bir tesisten böyle uygun şartlarla faydalanabildiğim için babamı da bir kez daha rahmetle anıyorum.

Sandık Sonucumuz

Hükümet kurulu mu yoksa yeniden seçime gidilir mi? 2015 yazı büyük ihtimalle bu sorunun cevabını arayarak geçecek. Sorunun cevabını bilmem, buradan fikir de üretmek istemem. Kesin olan şeylerden bahsetmeyi ise severim.

Elimde kesin olan bir şey var, o da oy kullandığım sandığın sonucu. Geçtiğimiz günlerde YSK'nın sitesinden kendi sandık sonucumu bulup indirdim. İşte sonuçlar:


Bu arada YSK'nın sitesi gerçekten profesyonelce hazırlanmış. Sandık tutanaklarına kadar siteden erişebiliyorsunuz.

Şimdiden ülkemiz, şehrimiz ve semtimiz için hayırlı olsun.

19 Haziran 2015 Cuma

Zam Geliyor!

Bebek ve çocuk sahibi arkadaşlarıma; 23 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunan Bakanlar Kurulu'nun "İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı" doğrultusunda başta mama sandalyesi, park yatak, ana kucağı, yürüteç, oto koltuğu, mama ısıtıcı, nemlendirici, sterilizatör ve mama hazırlayıcılar olmak üzere aralarında belirli mobilya eşyalarının bulunduğu bazı ürünlerin ithalatında ilave gümrük vergisi uygulanacaktır. 

AB üyesi ülkeler, EFTA üyesi ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna-Hersek, Fas, Batı Şeria Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Güney Kore, Morityus dışındaki ülke ve bölgelerden ithal edilecek söz konusu ürünler için ilave gümrük vergisi oranı; bebek araç gereçlerinde yüzde 50, ev aletlerinde yüzde 30, aksam ve yedek parçalar için ise yüzde 25 olarak belirlenmiştir. Uygulanacak olan ek vergi CIF bedel üzerinden hesaplandığından ve bu ürünlerin büyük bir bölümünde gözetim bulunduğundan bu vergi ürünün perakende fiyatına %80’e yakın oranlarda yansımaktadır.
İlgili ek vergi uygulaması 23 Haziran 2015 tarihi itibariyla geçerli olacaktır. Bu tarih öncesinde varsa ihtiyaçlarınızı gidermeniz faydalı olacaktır.

Sevgilerimle,

13 Haziran 2015 Cumartesi

Ama Suç Sende!

Hepimizin bir eğitim ya da kitaba bel bağladığımız ama amaçladığımız sonuçlara ulaşamadığımız olmuştur. Darren Hardy bu konuda yapılması gerekeni layikiyle yapmadığımız için suçlunun bizim olduğumuzu söylüyor. Şöyle bir düşününce, yapılması gerekenleri tam anlamıyla yapıp yapmadığımızı bir sorgulamamız yerinde olur. Belki de gerçekten suç kaynakta değil de bizdedir...

İşte Darren Hardy'nin o sözleri:

Have you ever been to a seminar, listened to an audio program, or read a book that promised life-transforming results in 90 days or less... and it didn't happen?
Yeah, I know. Me, too.

We have a tendency to say, oh, that book, that CD, that program, or that seminar didn't work.
Noooooo, it wasn't the material that didn't work. You didn't do the work.

Need Motivation?


Remember, you were built for GREATNESS.
Trust you gut, perhaps get on a different path, and push the pedal to the medal.

6 Haziran 2015 Cumartesi

Bankalara Selam, Kart Ücretlerini Toplamaya Devam

Bir kez daha blogum üzerinden  müşterisi olduğum tüm bankalara seslenmek isterim; lütfen benden haksız yere farklı isimler altında kart aidatı, kart ücreti, kart bedeli almayın. Çünkü siz alsanız da ben ilk fırsat bulduğumda bunun için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurup bu tutarı sizden geri alırım. Siz de dava masrafları, ofis masrafları ve çalışan gücünü boşa harcamış olmakla kalırsınız.

İşte bunun son örneği; Garanti Bankası'nın Bonus Card için tarafımdan kesmiş olduğu kredi kartı üyelik ücreti bu hafta tarafıma iade edildi.
 

Google adsense

Analytics