19 Haziran 2015 Cuma

Zam Geliyor!

Bebek ve çocuk sahibi arkadaşlarıma; 23 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunan Bakanlar Kurulu'nun "İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı" doğrultusunda başta mama sandalyesi, park yatak, ana kucağı, yürüteç, oto koltuğu, mama ısıtıcı, nemlendirici, sterilizatör ve mama hazırlayıcılar olmak üzere aralarında belirli mobilya eşyalarının bulunduğu bazı ürünlerin ithalatında ilave gümrük vergisi uygulanacaktır. 

AB üyesi ülkeler, EFTA üyesi ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna-Hersek, Fas, Batı Şeria Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Güney Kore, Morityus dışındaki ülke ve bölgelerden ithal edilecek söz konusu ürünler için ilave gümrük vergisi oranı; bebek araç gereçlerinde yüzde 50, ev aletlerinde yüzde 30, aksam ve yedek parçalar için ise yüzde 25 olarak belirlenmiştir. Uygulanacak olan ek vergi CIF bedel üzerinden hesaplandığından ve bu ürünlerin büyük bir bölümünde gözetim bulunduğundan bu vergi ürünün perakende fiyatına %80’e yakın oranlarda yansımaktadır.
İlgili ek vergi uygulaması 23 Haziran 2015 tarihi itibariyla geçerli olacaktır. Bu tarih öncesinde varsa ihtiyaçlarınızı gidermeniz faydalı olacaktır.

Sevgilerimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics