14 Mayıs 2013 Salı

Zengin Olmanın İki Kuralı

Hani internet uçsuz bucaksız engin bir deniz diyoruz ya, işte bu deryada google'ı açıp "how to be rich" yazdım ve çıkan sonuçlar arasında gezinmeye başladım.

Bir çok farklı anlatım ve öneri mevcut ama hepsinin tek bir ortak noktası var, o da bu amaca giden yolun tasarruftan geçeceği yönünde.

Salt tasarruf yaparak ne kadar zengin olunur o konuda derin şüphelerim var ancak amaca giden yolun tasarrufla başlayacağı kesin. Yüksek lisans yaparken Warren Buffett'ın kitabını okumuştum, araştırmam esnasında ona atıfta bulunan bir de yazı buldum.

Buffett'a göre amaca giden yolun 2 kuralı var; 1.si hiçbir zaman para kaybetme (ki buna harcamalar da dahil) 2.si de 1. kuralı hiçbir zaman unutma...

Ne dersiniz? Uygulanabilir mi???

"Rule 1.- Never loose money,
 Rule 2.- Never forget the rule 1

For Warren Buffet, buying a car is like loose money because if buys it then he loose a billion, and that’s to much money for a car… imagine a new house! If the price is 2 millions or 4 millions, then he loose a hugh pile of money, because using his strategy he can turn those 4 millions into some billions!!... "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics