8 Haziran 2014 Pazar

Kredi Kartı Kampanyaları ile Verginizi Ödeyebilirsiniz

Her zaman söylemişimdir, kredi kartı, kullanmayı bilenler için faydalı bir araçtır, bilmeyenler içinse gazetelerin 3.sayfasına kadar gidebilecek bir araçtır. Akıllıca kullanılan kredi kartları kişilere finansman konusunda fayda sağlar.

Dönemsel olarak kredi kartlarının belirli harcama hedeflerine karşılık vermiş olduğu ödüller oluyor. Kesinlikle reklamını yapmak için söylemiyorum, bu konuda Garanti'nin Bonus kartı oldukça ilgimi çekiyor. Örneğin Nisan ayında 300 TL alışveriş yapana 20 TL bonus kampanyası vardı. Kampanya'ya dahil olup, Mayıs ayında ödemem gereken Emlak Vergisi tutarını ödedim ve 20 TL bonusu hakettim.

Bu ayda aynı şartlarda bir kampanya yapmışlar. Malum Temmuz ayı da araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksidini ödeme zamanı. Hemen bu kampanyaya da dahil oldum. Faizlerin zaten düşük gittiği şu günlerde, ne de olsa ödeyecek olduğum bu borcumu da ödeyip kurtuldum. (Gündemdeki vergi affı konusuna hiç girmeyelim, ödeyen ile ödemeyenin kesinlikle ayrıştırılması lazım!)

Sahip olduğum Bonus Plus kartın yıllık aidatı 79 TL. Bu şekilde yakalayacağım 4 kampanya ile kartın aidat bedelini çıkarmak mümkün. Ayrıca size benden bir tüyo, eğer Garanti Emeklilik'te mevcut bir emeklilik sözleşmeniz varsa, vereceğiniz emirle biriken bonuslarınızın otomatik olarak emeklilik yatırımınıza aktarılmasını sağlayıp bunun üzerinden hem devlet katkısı hem de fon performansından getiri elde edebilirsiniz. Ayrıca bonusların belirli günlerde kullanılması zorunluluğu olduğu için vereceğiniz otomatik transfer emri sayesinde bonusunuzu kullanmayı unutma gibi bir durumunuzda söz konusu olmaz.

Sözün özü, akıllıca kullanacağınız kredi kartından size zarar değil fayda gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics