29 Eylül 2015 Salı

Serbest Piyasa ve Zeytinyağı İlişkisi (Vol.2)

Bu konuda geçtiğimiz günlerde yazdığım içeriği hatırlıyorsunuzdur. Hatırlamayanlar buraya: http://volkanyorulmaz.blogspot.com.tr/2015/09/serbest-piyasa-ve-zeytinyag-iliskisi.html


Kısaca özetleyecek olursak, Yudum Natürel Sızma Zeytinyağı 5lt ürünü için kısa bir araştırma yaptığımda aynı gün aynı ürünün fiyatının 99.95TL'den 154.50TL'ye kadar değişen bir fiyat seviyesinde marketlerde sunulduğunu görmüştük.

Bayram tatili sebebiyle Manisa Salihli'ye gittiğimde konuyu uyarı amaçlı teyzeme anlattığımda, kendisi beni çarşıda her zaman alışveriş yaptığı toptancıya götürebileceğini, hatta arabayla gideceğimiz için fiyatın uygun olması halinde 2 teneke alabileceğimizi söyledi. Toptancıya gittiğimizde gördüğüm fiyat gerçekten heyecan vericiydi: 87.50TL. Ürünün son kulllanma tarihini kontrol ettiğim, 2017 Şubattı. Bunun üzerine mağaza sahibine 2 tane alırsak 80'den verip veremeyeceğini sorduk. En son 82.50TL'den verebileceğini söyledi ve alışverişi tamamladık. Alışveriş adına tek sıkıntı, mağazanın girişinde de yazdığı gibi, kredi kartının kullanılmıyor olmasıydı. Ancak böyle bir fiyat ve pazarlık avantajının olduğu yerde kredi kartının pek de etkisi kalmıyor.

Diyeceğim o ki, siz siz olun, serbest piyasa ekonomisinde büyük oyuncular kadar küçük toptancılara da pazar araştırmalarınızda şans tanıyın, avantajlı çıkarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics