8 Temmuz 2016 Cuma

Benim Güzel Like'larım Var

Sosyal medya ve like çılgınlığı konusunda pek çok yazı ve düşünce dönüyor. Filtrelenmiş fotoğraflarımızın arkasında kimbilir ne kadar çok şeyi saklayıp da insanların beğenisine sunuyoruz kim bilir? Amacım ne bu düşünceleri bir kez daha ısıtıp önünüze sunmak, ne de canınızı sıkan gerçekleri tekrardan size hatırlatmak. Sadece son günlerde yapmış olduğum 2 paylaşım ile 2 ünlüden aldığım beğeni (like) ve bahsetmeden (mention) dem vurmak istiyorum.

Bunlardan ilki Nil Karaibrahimgil'in köşe yazılarından oluşan kitabı Kelebeğin Hayat Sırları'nı okuduktan sonra bu kitaptan beğenip alıntı yaptığım kısımlardan oluşan blog içeriğime yönelik Nil'in instagram üzerinden bir fotoğraf paylaşıp benden ve blog içeriğimden bahsetmesi oldu. Marmaris Selimiye'de huzurla tatil yaparken gelen bu bildirim o an beni çok heyecanlandırdığı gibi, gün içerisinde hem instagram takipçimin hem de blog ziyaretçimin artması ile de son derece sevindirdi.


İkincisi ise uzatmalı Şeker Bayramı tatilimizde yaşandı. Haftasonu Ayşe Arman'ın Hürriyet'te Çağan Irmak ile evladın için bir ağaç dik konulu projesiyle ilgili röportajını okuduktan sonra aklıma 2 yıl önce Şirketimin çevre haftası sebebiyle dağıttığı zeytin ağaçları geldi. Tam da oğlum Okan'ın doğduğu yıl ekilen bu zeytin ağaçları şimdilerde benim boyumu geçti bile. Umarım Okan büyüdüğünde hem bahçemize gölge verecek, hem de kahvaltı soframıza zeytin... İşte o günleri görürsek altında bu günlere atıfta bulunacağımız sohbetler de ederiz diye düşünüp o ağaçların altında baba-oğul fotoğraf çekildik. Kısa bir süre sonra bu fotoğrafa Çağan Irmak'ın beğeni ve yorum bırakması ise beni gerçekten çok ama çok memnun etti.


İşte böyle, herkes beğenilmeyi ve kendinden bahsedilmeyi sever. Ben de yakın zamanda bu konuda başımdan geçen iki güzel ve özel hikayemi paylaşayım dedim. Sevgilerimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics