5 Eylül 2017 Salı

Türkçe Dil Desteği İsterken

Geçtiğimiz günlerde ünlü astrolog Susan Miller'ın "astrology zone" adlı uygulamasına Türkçe dil desteği geldiğini ve artık ayrıntılı burç yorumlarına kullanıcıların Türkçe dilinde de ulaşabildiğini okudum. Bugün fırsat bulduğum bir ara telefonumdan Play Store'a girip uygulamayı incelemek istedim ve henüz android uygulaması için dil desteği gelmediğini gördüm. Anlaşılan o ki türkçe dil desteği öncelikle ios uygulaması için yapılmış.

Neyse konumuz Susan Miller'ın uygulamasının dil desteğinden ziyade insanlarımızın Türkçe dil desteğine olan talebini iletme yöntemi... Uygulamanın kullanıcı yorumları kısmındaki en üstten iki yorumu (kesinlikle seçmece değil) okuyunca ekran görüntüsü alıp talebi yorumlamak istedim.

İlk yorumda bir yazım yanlışı var ama onun çok daha önüne geçen bir anlatım bozukluğu var, ikinci cümle ise kısa olmasına rağmen oldukça "proplem"li...Hal böyle olunca insanın aklına Türkçe'mizi ne kadar doğru kullanıyoruz ki yabancı birinden ücretisz Türkçe dil desteği istiyoruz sorusu geliyor. Yorum sizin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics