26 Eylül 2017 Salı

Beyin Jimnastiği

Geçtiğimiz günlerde hızlı düşünme, karar alma, deneyimleme, yeni fikirler üretme ve mevcut fikirleri eleme gibi hayata bakış açımı değiştirebilecek oldukça nitelikli bir eğitime katılma fırsatı buldum. Eğitim esnasında beyin jimnastiği yapmamızı sağlayacak, tabiri caizse beynimizin biraz ısınmasını sağlayan bazı küçük sorulara yanıtlar aradık. Biraz havalı bir tabir belki ama gerçekten de “think-out-of-the-box” felsefesi ile sorulara yaklaşırsanız rahatlıkla çözebileceğiniz, ama sorulara dışarıdan görüldüğü gibi yaklaşıp cevap aradığınızda ise zorlanabileceğiniz nitelikte sorular. Bakalım ne kadar başarılı olacaksınız?

Soru 1) Adam bara girer, barmene bir şey der,  barmen adama silah çeker, adam teşekkür eder ve gider. Adam barmene ne demiştir?


Soru 2) Adam sabahları dairesinden çıkıp asansörle zemin kata inebilmektedir ama akşamları işten dönerken bulunduğu katın 3 kat altına kadar asansörle çıkabilmektedir ve gerisini merdivenle çıkmaktadır. Ancak hava yağmurlu ise asansörle dairesinin bulunduğu kata kadar çıkabilmektedir. Bu durumu nasıl açıklarsınız?


Soru 3) İki adam bara girer, aynı içecekten sipariş edip içerler, biri aniden ölür, diğerinde herhangi bir sağlık sorunu yoktur. Bu durumun sebebi nedir?


Soru 4) İçinde altı yumurta olan bir sepetten altı kişiye yumurta dağıtılmıştır ve sepette bir yumurta kalmıştır. Bu durumu açıklayınız.





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cevap 1) Adam, kendisini hıçkırık tutuğunu söylemiştir ve barmenden su istemiştir. Barmen ise adamı silahla korkutarak hıçkırığının geçmesini sağlamıştır ve adam bu sebeple teşekkür etmiştir.

Cevap 2) Adam, kısa boyludur. Yağmurlu günlerde yanına şemsiye almaktadır ve asansör ile üst katlara çıkabilmek için şemsiye ile tuşa basmaktadır. Ancak zemin kata inmek için asansörün tuşuna kendi basabilmektedir.

Cevap 3) Adamlardan biri içkisine buz istemiştir, buz zehirlidir, bu sebeple buzlu içki içen adam zehirlenerek ölmüştür.

Cevap 4) Altı kişiden biri yumurtayı sepeti ile birlikte almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics