1 Mayıs 2018 Salı

Çevre Dostu Okan - Lego Kahramanlık Hikayesi

Geçtiğimiz günlerde Lego'nun Facebook hesabı 23 Nisan sebebiyle bir yarışma düzenledi ve çocuğunun kahramanlık hikayesini yazan ebeveynlerden seçilen 10 kısa hikaye ödüle layık görüldü.

Ben de Okan'ın çevre duyarlılığı konusunda birşeyler kaleme aldım. Sonuç oldukça memnun edici oldu ve ödül kazandık. İşte o kısa kahramanlık hikayesi:

Ne şanslıyız ki oğlumuz Okan çevreye karşı çok duyarlı bir çocuk olarak gelişiyor. Okan’ın çevreyi koruma konusunda gösterdiği farkındalık bizi mutlu etmekle kalmıyor, ailesine ve arkadaşlarına da örnek olarak bu bilincin gelişmesine katkı sağlıyor. Okan, oyuncaklarında kullandığı pilleri anaokulundaki pil atık kutusuna götürüyor, plastik atıkları biriktirerek mahallemizdeki plastik atık kutusuna atıyor, her ay bir kez fidan dikmek için ailesiyle beraber piknik alanına gidiyor, lüzumsuz enerji ve su tüketilmemesi için evde ve okulda duyarlı davranıyor ve şehir içindeki ulaşımda tercihini tramvaydan yana kullanarak ailesini de daha az otomobil kullanma konusunda yönlendiriyor. Atalarımızın dediği gibi, ağaç yaşken eğilir, Okan da 4 yaşında çevre konusunda geliştirdiği farkındalıkla bizlerin kahramanı olmayı başarıyor! 




Peki ya sonra? Kazananlar açıklandıktan sonra iletişim bilgilerimi Lego Türkiye ile paylaştım ve ardından Okan'ın hediyesi iş yerime ulaştı. Hediyeyi çantama gizleyip eve gittiğim o akşam ban kapıyı açan Okan çoğu zaman olduğu gibi "Baba bana süprizin var mı?" diye sordu. Gönül rahatlığıyla "Var ama yemeğini yersen verebilirim" dedim. Yemeğin ardından artık Okan süprizi tamamen hak etmişti. Heyecanını doruğa çıkaran seremoni ile hediyesini kendisine teslim ettim. Mutluluğu ve sevinç çığlıkları görülmeye değerdi. Belki sizleri o ana götüremez ama yine de o andan geriye kalan bir an yaşanan çoşkunun bir kanıtı olarak burada kalsın istedim.


Bir çocuğu bu kadar mutlu eden Lego Türkiye ailesine bu vesileyle teşekkür ederim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics