31 Mart 2020 Salı

Nereye Gittiğini Biliyor Musun?

Korona virüsü, uzaktan çalışma, evde kal, sosyal mesafe derken hayat bir yandan devam ediyor. İşte yine içinde bulunduğumuz yılın hedeflerini belirleme zamanı geldi. Geçtiğimiz aylarda hedeflerin gerçekleşmeleriyle ilgili yazdığım raporlamaya harcadığım zamanla ilgili buradan hayıflanmıştım. Şimdi 2020 için hedef girme zamanı, hem de bu akşam süre sona eriyor. Kulağımda "Song Blues Suits Harvey Specter Playlists" yeni dönem için hedeflerimi sıralarken umut etmeye devam ediyorum.

Tam da bu esnada bir anlık sosyal medya arası verdiğimde twitter'da Guy Kawasaki'nin aşağıdaki paylaşımı karşıma çıkıyor. Bence 10 numara bir yaşanmışlık. Zamanlaması da manidar olunca dönüp tekrar hatırlamak için burada yer alsın istedim.

Sağlıklı ve başarılı günler dileğiyle...


Albert Einstein trendedir. Bütün ceplerini ve çantalarını araştırmasına karşın biletini bulamaz. Bu arada kontrolör yaklaşır ve şöyle bir şeyler söyler: "Dr. Einstein, sizi herkes tanır. Princeton'un size başka bir tren bileti alacak parası olduğunu da biliyoruz."

Einstein'in yanıtı da şöyle olur: "Benim endişem para değil. Bileti bulmak zorundayım, çünkü nereye gittiğimi unuttum."

Tıpkı Einstein gibi, sizler de para için değil, nereye gittiğiniz için endişelenmelisiniz. Nereye gittiğinizi keşfederseniz, para da zaten gelir.”


---

“Albert Einstein was on a train. He could not find his train ticket after searching through all his pockets and bags. The conductor approached him and said something to the effect of, ‘Dr. Einstein, everyone knows who you are. We know that Princeton can afford to buy you another train ticket.’ To which Einstein replied, ‘I’m not worried about the money. I need to find the ticket to figure out where I’m going’.”


– Guy Kawasaki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics