25 Temmuz 2013 Perşembe

Deutsche, Banka Tahminlerini Güncelledi

Blogumu yakından takip edenler, bir süredir borsa, yatırım ve hisse senetleri hakkında yazmadığımı farketmiştir. İşler pek yolunda gitmeyince, ne yalan söyliyeyim, bu konularda pek yazmak da, paylaşımda bulunmak da içimden gelmiyor.

Ama bugün durum farklı. Deutsche Bank, en güvendiğim yatırım firmalarının başında geliyor ve yeni bir güncelleme yaptılar. Kötü giden BİST'te onlar da hedef fiyatları düşürdü. Bundan sonra alım-satım yapacaklar için referans değeri taşıyabilir.

      Deutsche Bank 25 Temmuz 2013 günü yayınladığı raporda, 22 Mayıs'tan bu yana gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerinin yüzde 20 altında performans gösteren Türk bankalarının, Türkiye ekonomisinin sermaye akışlarındaki oynaklığa karşı kırılganlığı, artan politik riskler ve artan faiz riski nedeniyle gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerinin altında performans göstermeye devam edeceklerini bildirdi.

        Deutsche Bank yayınladığı raporda, Türk bankaları için 2013 yılı kar tahminlerini ortalama yüzde 13, 2014 tahminlerini ortalama yüzde 24 indirdi.

        Kar tahminlerini revize etmesine ve artan risk primine bağlı olarak fiyat hedeflerini de gözden geçirin Deutsche Bank, Türk bankaları için fiyat hedeflerini ortalama yüzde 25 düşürdü.

        Garanti Bankası ve Halkbank için 'al' tavsiyesini koruyan Deutsche Bank, YKB için tavsiyesini ise 'tut'a indirdi. Deutsche Bank, bu 3 banka arasında YKB'nin faizlerdeki yukarı trende ve kötüleşen tüketici güvenine karşı en kırılgan banka olduğunu savundu.


        TSKB için tavsiyesini ise 'al'a yükselten Deutsche Bank, buna neden olarak Banka'nın defansif karlı doğasını gösterdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics