30 Temmuz 2013 Salı

Insparkus – Online Koçluk Deneyimim


Koçluk hakkında özellikle MBA eğitimi aldığım dönemlerde çok şey okudum ama birebir koçluk deneyimi tecrübe etmemiştim. Kafamdaki algı, koçluğun hep yüzyüze, karşılıklı olacağı yönündeydi. Bu algı, insparkus ile tanışınca yıkıldı.


Kendi websitelerinde işlerini tanımlarken şu cümlelere yer vermişler: “insparkus, kariyerin ile ilgili kararları alman ve geleceğini planlaman için tamamı online olarak sunulan bir kariyer tasarım programıdır. Vizyonunu, hedeflerini, kaynaklarını tanımlayıp, hedeflerine ulaşmak için plan yapmana yardımcı olacak 17 adımdan oluşur. Ve bu süreçte, ihtiyaç duyduğunda insparkus'un uzman koçları sana destek olur.

Yukarıdaki tanımı kendi tecrübemle birleştirecek olursam; insparkus bizlere koç eşliğinde yürütülen online bir danışmanlık hizmeti sunuyor.

Bu hizmetin en güzel yanı, kendisini yüz yüze ifade ederken zorlanabilecek bireyin yazılı ve görsel olarak koçuna kendini ifade etmesi. Insparkus, hazırladığı sorularla bireyi nasıl tanıyacağını çok iyi belirlemiş. Kişiye hiç sıkılmadan dolduracağı, keyifle hazırlayacağı bir takım sorular sunuyor. Bunlar için belirli kısıtlar koymadan, özgürce cevaplama ortamı sunuluyor. Siz soruları cevapladıktan dört gün içerisinde koçunuz değerlendirmesini size yazılı olarak yapıyor. Geri dönüşün yazılı olması da bence bu sistemin katılımcıya sunduğu avantajlardan bir tanesi. Söz uçar yazı kalır. Ben geri dönüşü alınca önce insparkus’un web sitesinde okudum, sonra bu sayfayı bastım, daha sonra da pdf formatında kaydedim arşivledim. Duruma ilişkin analiz etmem gereken konuları açıp yeri geldiğinde tekrar tekrar okuyabileceğim.

Gelelim nasıl bir geri dönüş aldığıma… Öncelikle yazmayı, özellikle de kendim hakkında yazmayı seven biri olarak sorulan sorulara uzun ve detaylı cevaplar hazırlamıştım. Bunların da yine aynı şekilde özenli bir şekilde okunduğunu ve cevaplarımın içindeki detayların fark edilerek bunlara atıfta bulunulan bir geri dönüş aldığımı görmek beni memnun etti. Karşımdaki koçumun, benim duygu ve düşüncelerime önem verdiğini, benim için vakit ayırıp, bana yol göstermek için yardımcı olmaya çalıştığını gördüm. Verilen örneklerle yapılan durum analizlerinin pekiştirilmesi okuyanın okuduğunu daha kolay anlamasını sağlıyor. Bununla beraber yazım dili oldukça cana yakın ve motive edici.

Insparkus’un profesyoneller için 3 adet paketi var: Vizyon, Konum ve Plan. İlk aşamada sistemle tanışmak için Vizyon paketini tamamladım. Geri dönüş oldukça tatmin edici oldu. Diğer paketleri de yine aynı konsantrasyon ve özenle doldurup geri dönüşleri aldıktan sonra artık hayatımda gerekli aksiyonları almak için top bende olacak.


Eğer siz de kendiniz için profesyonel bir koçluk, danışmanlık hizmeti almak, bunu daha küçük bir bütçe ve dilediğiniz vakit aralığında, evinizin konforunda halletmek istiyorsanız, başvuracağınız adres belli: http://www.insparkus.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics