24 Temmuz 2013 Çarşamba

OGS Cihaz Ücretlerini Geri Alabilirsiniz

2012 sonunda HGS diye bir şey girdi hayatımıza. Hızlı Geçiş Sistemiyle birlikte artık gişelerden KGS kartıyla geçiş yapılamıyor. OGS ile geçiş bugün için devam ediyor ama her yerde OGS’lerin de iptal edileceği yazıyor.

Peki OGS cihazlarını iptal edip gişe geçişlerinden sadece HGS kullanılması zorunlu hale getirilirse elimizdeki cihazlar ne olacak? Tamamen işlevsiz olacak. İnternette bir araştırma yaptığımda her yerde aşağıdaki metni buldum:

"OGS cihazı satın alırken cihaz bedeli ve depozito parası ödeyen vatandaşları ise bir sürpriz bekliyor. HGS'ye geçişte ödedikleri depozito ücretini geri alabilecek olan tüketiciler, ödedikleri cihaz bedellerini geri alamayacak."

Durum böyle olacak olursa, OGS cihazımızı alırken ödediğimiz cihaz bedeli çöpe gidecek. Örneğin bugün Garanti Bankası’nın websitesine girdiğimizde hala OGS cihazı için 60 TL talep edildiğini görüyoruz. Ben de 2010 yılında bu tutarı ödeyerek cihazımı almıştım.

OGS iptalini yersiz, bu cihazlar için ödediğimiz tutarların geri iadesinin olmamasını da haksız buluyorum. Bu durumu tek haksız bulan ben değilim. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne bu konuyla ilgili başvuran ve olumlu cevap alanlar olmuş.

Daha önce blogum vasıtasıyla kredi kartı üyelik bedelini nasıl geri aldığımı adım adım sizlerle paylaşmıştım. Çok okunan bu gönderime buradan ulaşabilirsiniz:


Aynı kredi kartı aidatlarındaki haksızlığa olan itirazımız gibi bu konuda da sözkonusu haksızlığa karşı hakkımızı aramalıyız. Bu yolda başarılı olan kişiler olmuş bile. Aşağıda sizinle Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nden konuyla ilgili olumlu cevap almış bir kişinin sonuç belgelerini paylaşıyorum. Siz de paranızın sokağa gitmesini önlemek için bağlı bulunduğunuz kaymakamlığa gidip başvurunuzu yapmayı unutmayın.

Sizlerden gelen konuyla ilgili geri dönüş ve başarı hikayelerini de blogum ve sosyal medya üzerinden paylaşmak isterim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics