12 Ağustos 2014 Salı

Beşiktaş'ın 2014-2015 Sezonundan İtibaren Sponsorluk Gelirleri

Transfer sezonun açılmasıyla beraber Beşiktaş'ın içinde bulunduğu mali durumun zorluklarını bilen bir taraftar olarak sponsorluk gelirlerimizin kabaca rakamını merak ediyordum. Basından Fikret Orman'ın özellikle Vodafone ile yapılan sponsorluk anlaşmasından övgüyle bahsettiğini takip etmiştim. Bugün üşenmedim Kamu Aydınlatma Platformu'ndan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 01/06/2013-31/05/2014 dönemine ilişkin faaliyet raporunu indirip bilanço tarihi ve sonrası olayları baştan sona okudum.

Eski bir denetçi olarak, neden faaliyet raporunun Ernst&Young'dan pdf versiyonunu alıp bunu yüklemek yerine raporu scan edip KAP'a yüklediklerine anlam veremesem de üşenmeden sponsorlukla ilgili gelirleri tek tek Excel'e döktüm.

Buna göre Platformu'ndan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2014-2015 sezonundan başlayarak önümüzdeki 5 yıla yayılan yaklaşık 86 milyon dolar sponsorluk geliri olacak. İşte bu tutarın detayları:

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.
2014-2015 sezonundan itibaren geçerli olan sponsorluk anlaşmaları


Fikret Orman'ın överek ve övünerek bahsettiği Vodafone sponsorluk anlaşması bu kadarcık mıymış dediğinizi duyar gibiyim. Vodafone ile asıl anlaşma BİST'e açık olan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hakim ortağı Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ile yapılmış. Bu sözleşme tek başına yukarıdaki gelirden daha fazla bir tutara sahip.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği
2014-2015 sezonundan itibaren geçerli olan sponsorluk anlaşması


Sportif başarıya bağlı olarak önümüzdeki dönemlerde sponsorlara yeniler eklenebilir, yeni sponsorluk alanları geliştirilebilir ya da mevcut sponsorlarluk anlaşmaları fesh edilerek daha yüksek getirili anlaşmalar imzalanabilir. Artık bu gelirlerle özlenen başarıları ulaşacak yolda yürüme zamanı.

Başarılar Kartal'ım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics