13 Aralık 2017 Çarşamba

HP Geri Ödeme Kampanyası (Voucher)

Şirketlerin müşteri memnuniyetini artırmak ve sadakati yükseltmek amacıyla yaptığı kampanyalar kendilerine her zaman olumlu şekilde geri dönmüştür. Kısacası mutlu müşteri beraberinde mutlu şirketi getirir. Bir şirket nasıl mutlu olur, tabi ki faaliyet konusu alanda satışlarını, pazar payını artırıp bunu karlılıkla birleştirerek. Zincirin ilk aşaması mutlu müşteri diye belirtmişken, müşterisini mutlu etmek için güzel bir programa imza atmış olan HP firmasından bahsetmek gerek.

DonanımHaber ve WebTekno gibi popüler portalları takip edenlerin haberi vardır (ilgili linkler yazımın en altındadır), mevcut HP bilgisayarınızı donanımsal arızası sebebiyle yeni bir HP bilgisayar ile yenileyecekseniz eski bilgisayarın seri numarasını kullanarak geri ödeme kampanyasından yararlanabilirsiniz. Bu kampanya sadece son kullanıcılara yönelik ve bireysel ürünlerde geçerli, yani ticari nitelikteki bilgisayarlar bu memnuniyet programına dahil değil. Aşağıda geri ödeme fiyat hesaplaması mevcut. Bu kampanyadan yararlanmak için HP müşteri destek hattını (444 03 07) aramanız yeterlidir.


Nakit iadesi değer hesaplaması:

HP Bilgisayarlar

0 TL – 999 TL arası indirim çeki yoktur

1000 TL – 1999 TL arası 160 TL indirim çeki

2000 TL – 3199 TL arası 320 TL indirim çeki

3200 TL üzeri 480 TL indirim çeki

Yukarıda belirtilen tüm fiyatlara KDV dahildir.

Özetle, bir kere kendinize HP bilgisayar satın alıp bu bilgisayarla herhangi bir zaman (garanti süresi değil) herhangi bir donanımsal arıza yaşamanız durumunda HP müşteri hizmetlerini arayarak bilgisayarınızın seri numarası ile süreci başlatabilirsiniz. Ardından yeni  bir HP bilgisayar satın aldığınızda yukarıda belirtilen tutarlar kadar firma size para iadesi yapacak.

Bu süreci başarıyla yürütmüş Onur Koç adlı arkadaşım yaşadığı memnuniyeti paylaşmak ve özellikle HP’nin Türkiye internet sitesinde duyurunun bulunmaması sebebiyle bu önemli bilginin yayılmasını sağlamak amacıyla takip ettiği yöntemi adım adım anlatan çok faydalı bir açıklama maili paylaştı. Madem bilgi paylaştıkça yayılır, ben de bu amaçla, birilerine dokunabilmek, faydalı olabilmek adına HP’nin voucher ya da geri ödeme kampanyası hakkında Onur’un izlediği yöntemi kendi kaleminden sizlere iletiyorum:

Süreç kısaca şu şekilde ilerledi;

Öncelikle bu kampanya HP Türkiye tarafından duyurusu yapılmayan, ancak HP International tarafından icra edilen bir kampanya.

Garantisi bitmiş bir HP ürünü (benim örneğimde laptop) belirlenen koşullar çerçevesinde yenilenir ise, belli baremlere göre geri ödeme yapılıyor.

Bunun için sırasıyla şu adımları takip etmek gerekli;

4440307 numaralı telefondan HP Türkiye müşteri hizmetlerine ulaşılır, teknik destek bölümünden müşteri temsilcisine bağlanarak, garantisi bitmiş bir HP ürününe sahip olunduğu ve bu ürünün yenisi alınarak HP voucher programından (geri ödeme kampanyası da denebilir) yararlanılmak istendiği iletilir.

Benim örneğimde bu hatta bağlandığımda laptop'u neden değiştirmek istediğim soruldu. Sistem yavaşlaması ve pil sorunları sebebiyle olduğunu ilettim. Laptop'un seri numarasını istedikten sonra HP Support kullanarak bilgisayarıma bağlanarak kontrol etmek istediler, programı indirip kurmaya çalıştım ancak Vista yüklü olduğu için çalışmadı. Bunun üzerine müşteri temsilcisi beyanıma istinaden bu bağlantıyı yapmadan pil sorunu sebebiyle yenileme yapmak istediğimi kayıt altına aldı.

İlk arayışımda kayıt sisteminin çalışmadığını söylediler ve gün içerisinde dönüş yaparak kaydı tamamlayacaklarını ilettiler. Ancak peşi sıra 2 gün boyunca 4 kez ben aramak zorunda kaldım. 2. gün 4. aramam sonucunda kaydım yapılabildi ve aşağıdaki maili aldım. 



Kayıt sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar ürünün arama sırasında yanınızda olması ile yeni ürün alımı yaparken fatura kesilecek kişi isim, adres, telefon numarası, posta kodu gibi bilgilerin faturadakilerle aynı olması gerektiğinin bilinmesi.

Gelen mailde özetle kaydımın alındığı, 60 gün içerisinde aynı ürün türünden bir alım yapmam durumunda belirlenen baremlerde geri ödemeye hak kazanabileceğim bilgisi ve "hüküm ve koşulları" içerir belge ulaştı. 

Bu belgede tercih edilebilecek modellerin net bir şekilde belirtilmesi tüketici açısından oldukça faydalı

Ertesi gün Teknosa'dan kampanyada 4.449TL'den 3.599TL'ye düşmüş olan bir laptop satın aldım (Pavilion x360 14-BA005NT - https://www.teknosa.com/urunler/125033550/hp-pavilion-x360-14-ba005nt-2gs62ea-i5-7200u8gb256gb-ssdgeforce-940mx-2gb-ddr5-gold-notebook ) ve faturaya tüm bilgileri müşteri hizmetlerinde kayıt açtığım şekilde yazdırdım. Bu alışverişimin ödemesini, çalıştığım şirkette düzenlenen bir fotoğraf yarışmasındaki 1.'lik ödülü olan 2.000TL değerinde Ticket Compliment's hediye çeklerine ilaveten 6 taksit olmak üzere 1.599TL Bonus kredi kartı ile yaptım.
Kayıt mailinde gelen linke tıklayarak yeni bilgisayar ile ilgili seri numarası vs. bilgiler ile fatura detaylarını taratarak, kişisel bilgilerimi ve ödeme onayı durumda gerekli olacak IBAN numarası girişini yaptım.


Ödemenin bir kısmı hediye çekleri ile yapıldığından fatura nihai bedeli 1.599TL olarak görünüyordu. Hediye çekleri iskonto bölümünde 2.000TL olarak belirtiliyordu. Burada dikkatten kaçmaması için ürün birim fiyat kısmını, isim, adres ve alım tarihi bilgilerini highlighter ile çizerek renkli olarak tarattım.


Bunun ardından ödül onay maili geldi.


Bu mailde ödül onay durumunu takip edebileceğim bir sipariş takip linki de mevcuttu.

4 gün sonra ise "ödeme onay" maili tarafıma ulaştı.


Bu mailde yapılan inceleme sonucu beyanımın doğruluğunun tespit edildiği ve  ilgili baremdeki 480 TL ödemeye hak kazandığım bildirildi. Ödemenin 25 gün içinde daha önce kayıtta ilettiğim IBAN'a yapılacağı bilgisi verildi.

3 gün sonra muhasebesel işlemler için ( sanırım şirketler için gerekli bir evrak ) ödemenin çıktığında dair belgeler geldi.



Bu bilgilendirmeyi takip eden 4. iş günü olan 13.12 tarihinde ise ödeme hesabıma geçti.
 
"Mutlu Son"un Belgesi - İşte Müşteri Memnuniyeti!


Özetle iletişimi Türkiye pazarında iletişimi yapılmayan bu güzel kampanyadan az bir uğraş ile öngörülen sürelerden çok daha hızlı şekilde faydalanmış oldum. Hediye çeklerim olmasaydı dahi aldığım ürün bedeline göre %13'lük bir avantaj sağladım. (Hediye çeklerini dikkate alırsak aylık 186.5TL ile 6 taksitte laptop'umu yeniledim) (oran alım bedellerine göre değişiyor.)

--------------------------------

Dilerseniz konuyla ilgili DonanimHaber ve WebTekno'daki paylaşımlara da aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/eski-hp-si-olup-yeni-bir-hp-alacak-kullaniciya-480tl-ye-kadar-para-iadesi-kampanyasi--116696103

http://forum.webtekno.com/konu/hp-geri-odeme-kampanyasi.2425/

28 yorum:

  1. Eski bilgisayarımızı kayıt ettirdik fakat yenisini almadan eskisini sattık bu bir problem yaratır mı

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle yaratmaz, benzer örnekleri tecrübe eden kullanıcılar ülkemizde mevcut.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba benim sipariş durumunu öğren kısmında geri ödeme işlemi devam ediyor yazıyor acaba bu ne anlama geliyor ekstra bi mail gelmedide

    YanıtlaSil
  4. Bir süre daha bekledikten sonra mail ile hatırlatmanızı ve süreci takip etmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba hocam

    Kayıt olurken kullandığımız seri no bizim üzerimize olmasına gerek yok değil mi? Yani bir yerden seri no bulup kayıt olabilirim?

    YanıtlaSil
  6. HP tarafında bir karşıt incelemr (cross-check) var mı, varsa nasıl yapılıyor, bilmiyorum. Denedikten sonra tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

    Selamlar,

    YanıtlaSil
  7. Kampanya hala devam ediyor mu?

    YanıtlaSil
  8. Merhaba sanırım bunun için önce başvurup sonra ürünü almak gerekiyor.Ben dün yeni hp ürünü satın aldım. Yani bu kampanyaya artık başvuramam mı?

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Enes Bey,

    Haklısınız o şekilde ilerlemeniz gerekiyordu, dilerseniz hemen iade işlemi gerçekleştirin ya da satıcıdan bu kampanyaya dahil olmak için size alternatif bir yöntem önermesini talep edin.

    Selamlar,

    Volkan

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, bu kampanyaya katılıp laptop alamazsam herhangi bir sıkıntı olur mu ?

    YanıtlaSil
  11. Kesinlikle bir sıkıntı olmaz.

    YanıtlaSil
  12. Eski bilgisayarı geri vermek gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, yenilemeniz yeterli, eskisi sizde kalıyor.

      Sil
  13. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, alışveriş sitelerinden alırken dikket etmem gereken bir husus var mı ?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba alışveriş sitelerinden alım yaparken dikkat etmeniz gereken ek bir konu yoktur.

    İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  15. Hp 480 tl kampanyası için,kendi adıma olmayan(babam,abim vs) eski bir bilgisayarı kaydettirsem olur mu.05.09.2020 ve kampanya hala devam ediyor mu acaba?

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,

    HP eski dizüstüsü olanlar eğer yeni bir HP alacaklarsa 480 TL'ye kadar iade sunuyor. Bunun için tek yapmanız gereken eski HP'niz ile 444 8 121 müşteri hizmetlerini arayıp cihazı kaydettirmek ve daha sonra 60 gün içinde yeni bir HP laptop almak. Yeni cihazı aldığınızda 10 15 gün içerisinde HP'ye bildirdiğiniz banka hesabınıza göre 480 liraya kadar iade alıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  17. Yeni 2 haftalık dizüstü hp marka laptop aldım bundan 3 ay öncede arkadaşım almıştı laptop kendi laptopumla seri numaramı kayıt ettirip 60 gün içinde olan süreçte de arkadaşımın seri no versem olurmu ikiside benim üstüme olması gerekiyor mu yeni aldığım benim üstüme sadece..

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Receb,

    Kayıt esnasında sağlanan banka hesabı bilgileri ile banka hesabı sahibinin adresi, kayıt esnasında sağlanan son kullanıcı müşteri faturasındaki satıcı adresiyle eşleşmelidir.

    YanıtlaSil
  19. Fatura kesim tarihi bugün olan bir HP laptop aldım ve yine bugün bu kampanya için kaydım oluşturuldu gerekli fotoğrafları HP ye gönderdim acaba bu kampanyadan yararlanabilir miyim sizce

    YanıtlaSil
  20. Bu konuda bir cekinceniz olmasına gerek yok diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin misiniz Volkan bey şuan daha sadece kayıt alındı sizce olur mu

      Sil
  21. HP Kullanıcısı16 Haziran 2021 09:56

    Eski hp laptopu veriyor muyuz yoksa bizde mi kalıyor?

    YanıtlaSil
  22. Eskisini kaydettirmeniz yeterli @HP Kullanıcısı

    YanıtlaSil
  23. Masaüstü hp var. O olmuyor mu? Onun serisini versem laptop alsam iade verirler mi

    YanıtlaSil
  24. Açıklamalarda “aynı ürün türü” denilmiş, burada kastedilen bilgisayar gibi genel bir tür mü yoksa düz üstü ya da masa üstü gibi spesifik mi o konuda net değilim. Kesin bilgi için HP ye danışabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Google adsense

Analytics