5 Temmuz 2015 Pazar

Zor İnsanlarla Baş Etmek İster Misiniz?

29 Haziran Pazartesi sabahı bir haftalık iş gezisi ve izin sonrasında işe döndüğümde öfisteki masamda bir iç posta zarfı gördüm. Açıp baktığımda üstünde mentörümün adını yazdığı ve sevgilerini ilettiği post-it ile birlikte "Zor insanlarla zorlanmadan baş etmek" adlı Özden Aslan'ın kitabını buldum.
 
Bu kitabın bana neden geldiğini ve içeriğine önümüzdeki günlerde ne kadar ihtiyacım olacağını bildiğim için hemen Pazartesi akşamı serviste okumaya başladım. Bugün aynı haftanın Cumartesi günü (4 Temmuz) ve ben az önce kitabı bitirip önce kitapta Sezen Aksu'nun bir şarkısının sözlerini içeren sayfanın fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaştıktan sonra kitaptan geri kalanları da kısaca blogumda paylaşmak istedim.
 
Herbirinin sonunu merakla bekleyerek okuduğunuz temaları iş dünyasından esinlenmiş üç adet hikayeden oluşuyor kitabımız. Temalar sırasıyla ertelemeci, terörist ve benim işim değil. Kitabın adından da anlayabileceğiniz gibi hikayelerimizde bu üç tipte oldukça zorlu insanlarla karşılaşan kahramanlarımız var. Birbirinden bağımsız hikayelerimizin kahramanları karşılaştıkları bu zorlu kişiliklerle mücadele ederken biz okuyuculara da alttan mesajlar veriyorlar. Kulanılan dil, verilen örnekler ve hikayelerin modern zamana ait olması okuyucu olarak benim her hikayede ilgimi canlı tutmamı sağladı. Hikayeler hakkında daha fazla detay vermeyeceğim ama okursanız beğeneceğinizi de gönül rahatlığıyla söyleyeceğim. Unutmadan, içinde bulunduğumuz yaz günlerinde kasvetli şeyler okumaktan çekiniyorsanız şimdiden belirteyim, hikayelerin üçü de mutlu sonla bitiyor.
 
Kitabı yazan, yayınlayan ve benimle paylaşan herkese teşekkür eder, alınan mesajları hayata geçirmek için fırsat kollayacağımı belirtmek isterim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google adsense

Analytics